Όταν μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι με τον σύντροφο σας

Όταν μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι με τον σύντροφο σας


Ήρθε η στιγμή να μοιραστείτε το ίδιο κρεβάτι με τον σύντροφο σας. Και ξαφνικά διαπιστώνετε ότι ενώ κοιμάστε, εκείνος ροχαλίζει, κλωτσάει, σας παίρνει τα σκεπάσματα και γενικά δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε. Παρόλα αυτά ξυπνάει ξεκούραστος και όλο ενέργεια, ενώ εσείς μετά από ένα μαρτυρικό βράδυ, ξυπνάτε μέσα στα νεύρα. Τι πρέπει να κάνετε για να λύσετε τα προβλήματα στη συγκατοίκηση του ύπνου; Διαβάστε παρακάτω μερικές λύσεις, ώστε να μη χρειαστεί να κοιμάστε σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια!
Όταν το ροχαλητό του συντρόφου σας, σας αναγκάζει να κοιτάτε όλο το βράδυ το ταβάνι. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ροχαλίζει, και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν αυτό το σύμπτωμα. Τι πρέπει να κάνετε; Καταρχήν πρέπει να συμβουλέψετε τον σύντροφο σας να μειώσει τις αιτίες που μπορεί να προκαλούν το ροχαλητό, όπως το αλκοόλ ή το βαρύ φαγητό πριν τον ύπνο. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, τότε καλό είναι να εξετάσει το ιγμόρειο ή τη περίπτωση να πάσχει από άπνοια ύπνου. Αν τον πείσετε να ανακαλύψει την αιτία του προβλήματος, τότε θα κοιμάστε ήρεμες τα βράδια.
Δεν μπορείτε να συμφωνήσετε στη θερμοκρασία δωματίου. Εκείνος θέλει ανοιχτό το παράθυρο, εσείς όμως, κρυώνετε και θέλετε ζέστη. Δεν υπάρχει λόγος να προβείτε σε διαπληκτισμούς, απλά βρείτε μια κοινή λύση. Αν εσείς κρυώνετε βάλτε πιο χοντρές πυτζάμες και ένα επιπλέον πάπλωμα, ενώ εκείνος ας ντυθεί πιο ανάλαφρα, ώστε να μην χρειάζεται να έχετε το παράθυρο ανοιχτό. Ένα μεγαλύτερο κρεβάτι μπορεί να είναι επίσης, μια καλή λύση, γιατί σας δίνει χώρο και δεν επηρεάζει τόσο πολύ τη θερμοκρασία σας.
Θέλετε σκοτάδι, ενώ εκείνος προτιμάει να κοιμάται με το φως ανοιχτό. Ένα καλός και ποιοτικός ύπνος γίνεται στο σκοτάδι, γιατί παράγεται η μελατονίνη, μια ορμόνη που βοηθάει στον ύπνο. Το θέμα είναι ότι, μερικοί άνθρωποι θέλουν ένα φως αναμμένο για να κοιμηθούν. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας είστε σε αντίπαλα στρατόπεδα, βρείτε έναν συμβιβασμό. Συμφωνείστε να έχετε έναν πολύ μικρό λαμπτήρα χαμηλής τάσης ή ένα φωτάκι νυκτός. Επίσης και οι μάσκες νυκτός είναι μια καλή λύση, ώστε να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι.
Είστε τρυφερές, αλλά ο σύντροφο σας θέλει τον χώρο του. Ακόμη και τα πιο αγαπημένα ζευγάρια μπορεί να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στην οικειότητα του ύπνου. Εσείς θέλετε να σας κρατάνε όλο το βράδυ αγκαλιά, ενώ ο σύντροφος σας αναζητάει να έχει άπλα. Ενώ αυτό μπορεί να σας φαίνεται σαν απόρριψη, παρόλα αυτά δεν είναι έτσι. Είναι απλά μια διαφορά στο στυλ του ύπνου. Και η πιο δίκαιη λύση είναι να συμφωνήσετε να είστε αγκαλιά μέχρι να σας πάρει ο ύπνος, όμως μετά να τον αφήσετε να κοιμηθεί όπως προτιμάει.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου