Τα top λάθη ύπνου που κάνουν οι γονείς

Τα top λάθη ύπνου που κάνουν οι γονείς


Αν το μικρό σας έχει δυσκολία στον ύπνο και δεν μπορεί να ησυχάσει κανένας στην οικογένεια, τότε σκεφτείτε μήπως κάνετε κάποιο λάθος και προσπαθήστε να το διορθώσετε.
Δεν πρέπει να αφήνετε το παιδί σας μέχρι αργά, ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσει πιο αργά το πρωί. Αυτό μπορεί να λειτουργεί σε κάποιους ενήλικες, όμως δεν είναι το ίδιο και στα μικρά παιδιά. Το εσωτερικό ρολόι είναι μια ισχυρή δύναμη, που συνήθως ξυπνάει τα μικρά παιδιά, περίπου την ίδια ώρα κάθε πρωί, και δεν έχει σημασία τι ώρα θα πάει για ύπνο το βράδυ. Έτσι αν αφήνετε το παιδί σας να ξενυχτάει, δεν κερδίζετε τίποτα, παρά ένα κουρασμένο παιδάκι την επόμενη μέρα. Αντ” αυτού, αν τηρείτε μια συγκεκραμένη ώρα για ύπνο, τότε το μικρό σας θα κοιμάται όσο χρειάζεται.
Πολλές μαμάδες για να κοιμίσουν τα μωρά τους, τα παίρνουν αγκαλιά, τους τραγουδάνε, τους τρίβουν τη πλάτη και άλλα πολλά. Όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα κακές συμπεριφορές, όμως δημιουργούν μια συνήθεια στο παιδί και μετά δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς την παραπάνω προεργασία. Αυτό σημαίνει ότι αν το μωρό σας ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα αναζητάει για παράδειγμα το τραγούδι ή το χάδι στη πλάτη για να κοιμηθεί ξανά. Ενώ αν μάθετε το παιδί σας να κοιμάται χωρίς δεκανίκια, τότε και εκείνο κάθε φορά που θα ξυπνάει θα ηρεμεί μόνο του και θα πέφτει πάλι για ύπνο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν πριν πάνε στο κρεβάτι, και τα μωρά δεν είναι διαφορετικά. Αν έχετε μια ρουτίνα στον ύπνο, θα βοηθήσει όχι μόνο το μικρό σας να μπει σε λειτουργία χαλάρωσης προτού πάει να κοιμηθεί, αλλά μπορεί επίσης, να χρησιμεύσει ως μια θαυμάσια ευκαιρία να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το παιδί σας. Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα που θα βάζετε το παιδί σας για ύπνο, και ξεκινήστε τη ρουτίνα. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσετε τις κουρτίνες, θα χαμηλώσετε τον φωτισμό, και θα πείτε μια ιστορία στο μικρό σας.
Μην αγνοείτε τα σήματα του ύπνου. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά στέλνουν σήματα που δηλώνουν ότι είναι κουρασμένα, όπως το τρίψιμο των ματιών, μειωμένη δραστηριότητα, χασμουρητό, γκρίνια και το κλάμα. Με το που αντιληφθείτε αυτά τα σήματα, πηγαίνετε το παιδί σας στο δωμάτιο και αρχίστε να το ηρεμείτε και θα δείτε ότι θα κοιμηθεί αμέσως. Αν το μωρό σας είναι μεν κουρασμένο, αλλά βρίσκεται και σε υπερδιέγερση, καλό είναι να το απομακρύνετε από τον θόρυβο και να το πάτε κάπου με ησυχία.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου