5 πράγματα που μόνο οι γονείς θα καταλάβουν

5 πράγματα που μόνο οι γονείς θα καταλάβουν


Όλοι οι γονείς έχουν ένα μικρό όραμα στο μυαλό τους, για το πώς θα είναι η ζωή τους όταν έρθει στον κόσμο ένα παιδί. Φαντάζονται το μωράκι τους να κοιμάται τη νύχτα, τις πρώτες βόλτες που θα κάνουν μαζί του, τα πρώτα του γενέθλια και τις πρώτες μέρες στο σχολείο. Στη συνέχεια έρχεται το μικρό τους στον κόσμο και τα πράγματα αλλάζουν. Πολλοί καταλαβαίνουν, ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν αρκετές αυταπάτες. Παρακάτω θα δείτε 5 πράγματα, που μόνο όσοι είστε γονείς θα τα καταλάβετε.
Οι πρώτοι μήνες είναι εξαντλητικοί. Τους πρώτους μήνες το μωρό σας ξυπνάει τη νύχτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και εσείς σηκώνεστε τουλάχιστον κάθε τρεις ώρες. Μερικές φορές και περισσότερο. Ο βραδινός ύπνος είναι πλέον πολυτέλεια για εσάς και αναζητάτε έστω και λίγες ώρες για να ξεκουραστείτε. Όμως, ακόμα και όταν βρίσκεται την ευκαιρία να κοιμηθείτε, δεν μπορείτε, γιατί έχετε στο μυαλό σας εάν είναι καλά το μωρό σας.
Δεν θα κοιμηθείτε ποτέ ξανά το ίδιο. Ενώ είναι το παιδί σας ακόμα μωρό, σκέφτεστε ότι σε λίγο καιρό θα μεγαλώσει και θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι όλο το βράδυ. Όμως δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος ο ύπνος, όπως πριν το παιδί! Θα κοιμάστε αλλά, θα είστε πάντα σε εγρήγορση και έτοιμοι να πηδήξετε κυριολεκτικά από το κρεβάτι, για να σπεύσετε στο πλευρό του παιδιού σας. Ακόμα και όταν μεγαλώσει, θα αφιερώσετε τις νύχτες σας με το να αναρωτιέστε, τι ώρα θα γυρίσει στο σπίτι.
Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την ανατροφή των παιδιών. Μπορεί να έχετε διαβάσει χιλιάδες βιβλία για την ανατροφή των παιδιών, αλλά με το που γίνεστε γονείς καταλαβαίνετε ότι μόνο εσείς ξέρετε πιο είναι το σωστό.
Η έξοδος από το σπίτι γίνεται μια εντελώς νέα πρόκληση. Πριν γίνετε γονείς, παίρνατε το παλτό, τα κλειδιά και το πορτοφόλι σας και σε λίγα λεπτά είχατε βγει από το σπίτι. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, γιατί είστε πολύ τυχεροί αν μπορείτε να βγείτε μέσα σε 30 λεπτά, από την ώρα που το έχετε αποφασίσει! Τα μωρά χρειάζονται ένα σωρό προμήθειες για τις εξορμήσεις. Το ελάχιστο που πρέπει να πάρετε είναι το καρότσι και η λίστα όλο και μεγαλώνει, γιατί θα χρειαστείτε πάνες, παιχνίδια, μια αλλαξιά και ούτω καθεξής.
Τα παιδιά είναι εκπληκτικά ακριβά! Οι νέοι γονείς γνωρίζουν ότι θα ξοδέψουν αρκετά χρήματα για το παιδί τους. Στην αρχή είναι οι πάνες, τα ρούχα και μετά το πρώτο έτος αρχίζει η αναζήτηση για το σχολείο, το οποίο απαιτεί την αγορά πολλών αξεσουάρ. Στη συνέχεια έρχονται οι εξωσχολικές δραστηριότητες, και στο τέλος καταφτάνει η φοιτητική ζωή.
Τα παιδιά σας αλλάζουν εντελώς, ώστε μόλις και μετά βίας αναγνωρίζετε το άτομο που ήσασταν. Ολόκληρη η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από εκείνα, ακόμη και όταν φύγουν από το σπίτι και κάνουν τη δική τους οικογένεια. Όταν είστε γονείς, τα παιδιά σας έρχονται πρώτα. Η ομορφιά όμως, της μητρότητας και της πατρότητας, είναι τόσο μεγάλη που καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Το να είσαι γονέας είναι μια καταπληκτική εμπειρία και αξίζει να χάσεις  ύπνο, χρήματα και χρόνο.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου