9+1 πράγματα που θα μετανιώσουμε όταν μεγαλώσουμε

old-people-rock

9+1 πράγματα που θα μετανιώσουμε όταν μεγαλώσουμε


Η φράση «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» είναι από τις ουσιαστικότερες ρήσεις που καλό θα ήταν να τις έχουμε κατά νου σε κάθε μικρή και καθημερινή μας πράξη ή συνήθεια. Όλα όσα κάνουμε τα χρόνια που είμαστε νέοι, είναι αυτά για τα οποία θα χαιρόμαστε ή θα μετανιώνουμε όταν τα χρόνια βαρύνουν τις πλάτες μας.
Θα μετανιώσουμε γιατί παραμείναμε σε μια προβληματική σχέση ή δουλειά είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη. Όταν τα πράγματα είναι ανυπόφορα, η ψευδαίσθηση της ασφάλεια που μας προσφέρουν, είναι ικανή να μας αφαιρέσει το μεδούλι της ύπαρξής μας. Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για απολαμβάνουμε κι όχι για να καταπιεζόμαστε.
Θα μετανιώσουμε που φοβόμασταν τη δοκιμή νέων πραγμάτων και βλέπαμε τις αλλαγές ως τεράστιο πρόβλημα κι όχι ως ευκαιρίες για κάτι καινούργιο κι ίσως καλύτερο.
Θα μετανιώσουμε για όλες τις «κοπάνες» από το γυμναστήριο που κάναμε. Ξέρουμε καλά τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης, μα δεν είναι λίγες οι φορές που προτιμάμε τη ραστώνη.
Θα μετανιώσουμε για το αντηλιακό που δεν βάζαμε σχολαστικά και για την ενυδάτωση που αμελούσαμε. Όταν οι πρώτες ρυτίδες ή πανάδες εμφανιστούν, κοιτάζοντας πίσω θα ξέρουμε τι έφταιξε.
Θα μετανιώσουμε για τις ευκαιρίες που χάσαμε να κάνουμε όλα όσα μας άρεσαν πραγματικά. Το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι θα ευχόμασταν να γυρνούσε ο χρόνος πισω και να είχαμε κάνει περισσότερα ταξίδια, να είχαμε πατήσει περισσότερα χώματα και να μην βάζαμε συνεχώς άλλες προτεραιότητες.
Θα μετανιώσουμε για πράγματα που ξεκινήσαμε και δεν ολοκληρώσαμε, όπως τυχόν σπουδές, ξένες γλώσσες ή χόμπυ που αφήσαμε στη μέση χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο.
Θα μετανιώσουμε για όλο το μάταιο άγχος που μας κυρίευε και μας στοίχειωνε τον ύπνο, τότε που η απόσταση του χρόνου θα έχει προσδώσει στο άρρωστο αυτό συναίσθημα την πραγματική του ανούσια διάσταση.
Θα μετανιώσουμε για τις άπειρες εργασιακές ώρες. Ο χρόνος που θα έπρεπε να αφιερώσουμε στους αγαπημένους μας και πόσο μάλλον στα παιδιά μας είναι ασύγκριτα πιο πολύτιμος από τις αβάσταχτες υπερωρίες χωρίς νόημα.
Θα μετανιώσουμε που δεν είπαμε εγκαίρως και επαρκώς «σ’αγαπώ» σε αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας.
Θα μετανιώσουμε το πόσο πολύ μας ένοιαζε τελικά η γνώμη των άλλων. http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου