Τι δείχνουν τα δάχτυλα του άνδρα για την τεστοστερόνη του

Τι δείχνουν τα δάχτυλα του άνδρα για την τεστοστερόνη του

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες που είχαν δείξει ότι όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη στα χέρια του άνδρα τόσο πιο ελκυστικός είναι αυτός στις γυναίκες.
Κεντρικό ρόλο στο μέγεθος και το μάκρος των δακτύλων παίζει η τεστοστερόνη και έχει διαπιστωθεί ότι οι άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης κατά την εμβρυική ζωή τους έχουν μακρύ παράμεσο. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που κρύβονται πίσω από τον μακρύ παράμεσο είναι τελικά και ο "μαγνήτης" της έλξης για τις γυναίκες. 
Την νέα έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γενεύης που επέλεξαν 49 άνδρες και τους παρουσίασαν σε διάφορες γυναίκες. Όπως αποδείχτηκε οι άνδρες που είχαν την αναλογία που ονομάζεται 2D:4D ανάμεσα στον δείκτη και τον παράμεσο ήταν πιο ελκυστικοί στις γυναίκες. Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές η έλξη είναι πιο ισχυρή αν η διαφορά στο μάκρος υπάρχει στο δεξί χέρι του άνδρα. 
Ελκυστικός αλλά "ασταθής" 
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορες έρευνες για το αν και πώς επηρεάζει τον χαρακτήρα του άνδρα η ο μακρύς παράμεσος. Διαπιστώθηκε ότι ακριβώς επειδή ο μακρύς παράμεσος συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης οι άνδρες αυτοί παρουσιάζουν μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως αυξημένη αυτοπεποίθηση. Είναι επίσης άτομα τολμηρά που ρισκάρουν και συνήθως επιτυχημένα στον επαγγελματικό τους χώρο. Μπορεί λοιπόν οι άνδρες με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι γοητευτικοί για τις γυναίκες, ωστόσο από τις ίδιες έρευνες προκύπτει ότι οι γυναίκες τελικώς επιλέγουν για μόνιμους συντρόφους τους λιγότερο ελκυστικούς άνδρες. Και αυτό διότι αναζητούν συναισθηματική ασφάλεια και ηρεμία την οποία μάλλον δεν τους παρέχει ...ο μακρύς παράμεσος. To διαβάσαμε στην εφημερίδα Το Βήμα

Η λίστα ιστολογίων μου