Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην ανατροφή των παιδιών;

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην ανατροφή των παιδιών;


Η ανατροφή των παιδιών προϋποθέτει πολλές προκλήσεις για τους γονείς που πρέπει να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό που λειτουργεί σήμερα με ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί, συχνά δεν λειτουργεί με ένα μεγαλύτερο παιδί στο μέλλον, γι αυτό θα πρέπει συνεχώς να είστε σε εγρήγορση εάν θέλετε να είστε ένας αποτελεσματικός γονέας. Κανένα παιδί δεν έρχεται στη ζωή με οδηγίες χρήσεις, γι αυτό θα πρέπει να «διαβάζετε» το παιδί σας και να αλλάζετε συμπεριφορά ακριβώς όπως αλλάζει κι εκείνο.
Η πίεση
Η εσωτερική πίεση να είστε το καλύτερο πρότυπο γονέα μπορεί να σας εξοντώσει. Θα μπορούσατε να κατηγορήσετε τον εαυτό σας για όλες τις φορές που χάνετε την ψυχραιμία σας, που λέτε το λάθος πράγμα, που ξεχνάτε κάτι σημαντικό ή υποτιμάτε τον εαυτό σας. Τα καλά νέα είναι ότι το παιδί σας κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να αποτύχει στη ζωή του εξαιτίας οποιουδήποτε από αυτά τα περιστασιακά στραβοπατήματα. Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα και συνειδητοποιήστε ότι κάνετε την καλύτερη δουλειά όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών σας. Μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε νέες τεχνικές καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, οι οποίες θα κάνουν πιο αποτελεσματικό το έργο σας.
Μοιραστείτε το φορτίο
Η συνεχής πίεση να τα κάνετε όλα τέλεια μπορεί να σας προκαλέσει μια εσωτερική έκρηξη. Καλό θα ήταν να χαλαρώσετε και να αφήσετε και τους άλλους να σας βοηθήσουν να μοιραστείτε το βαρύ φορτίο της ανατροφής των παιδιών. Αφήστε τον σύζυγο να πάρει πρωτοβουλίες αναφορικά με τα παιδιά ή ζητήστε από τον παππού και τη γιαγιά να τα κρατήσουν για ένα βράδυ. Εμπιστευτείτε τους δασκάλους του παιδιού σας για την υιοθέτηση σωστής συμπεριφοράς μέσα στην τάξη και απενεργοποιήστε αυτή την εσωτερική φωνή που σας λέει ότι δεν μπορείτε να κάνετε ούτε ένα λάθος. Εμπιστευτείτε το παιδί σας για να σας πει τι χρειάζεται μέσα από το κλάμα του ως μωρό και από τα λόγια και τις πράξεις του καθώς μεγαλώνει. Όταν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο και άλλους ειδικούς υγείας.
Προσαρμόστε το στυλ ανατροφής
Όταν το παιδί σας είναι μικρό, αν δεν έρθει όταν το φωνάξετε, μπορείτε να το πάρετε από το χέρι και να το οδηγήσετε εκεί που θέλετε εσείς. Αυτό δεν λειτουργεί με έναν έφηβο. Για να είστε ένας αποτελεσματικός γονέας, θα πρέπει να ακολουθείτε τις αλλαγές στην ανάπτυξη του παιδιού σας και να προσαρμόσετε το στυλ της ανατροφής του αναλόγως. Μπορείτε να διαβάσετε βιβλία για γονείς για να μάθετε νέες στρατηγικές και να χρησιμοποιήσετε ό, τι λειτουργεί σε εσάς και το παιδί σας. Επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπίζετε κάθε παιδί με διαφορετικό τρόπο για να είστε πιο αποτελεσματικός.
Δύσκολες ημέρες
Κάθε γονέας έχει μέρες που το παιδί του δεν είναι συνεργάσιμο και σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί σκέφτηκες ότι η απόκτηση παιδιών ήταν καλή ιδέα! Ευτυχώς, υπάρχουν επίσης ημέρες που αγαπάς το παιδί σου και δεν θα άλλαζες το ρόλο του γονέα με τίποτα στον κόσμο. Δοκιμάστε να ρίξετε μια ρεαλιστική ματιά στη ζωή σας τις ημέρες εκείνες. Αν δείτε ότι το παιδί σας δεν είναι πάντα αντιδραστικό και οι προσδοκίες σας είναι συνήθως ρεαλιστικές, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες ημέρες καθώς προχωράτε στη ζωή. Αν ένα από αυτά τα στοιχεία είναι εκτός ισορροπίας, προσπαθήστε να το φέρετε σε ισορροπία ή να ζητήσετε βοήθεια.http://www.infokids.gr

Η λίστα ιστολογίων μου