Μικρά tips για να έρθουν πιο κοντά οι μπαμπάδες με τα μωρά

Μικρά tips για να έρθουν πιο κοντά οι μπαμπάδες με τα μωρά


Όταν γεννιέται ένα μωρό η πρώτη του επαφή είναι με τη μαμά του. Εκείνη βλέπει όταν θηλάζει, όταν ξυπνάει τα βράδια και όταν πάει για ύπνο. Τι γίνεται όμως, με τους μπαμπάδες; Πως θα μπορέσει ένας μπαμπάς να δεθεί περισσότερο με το παιδί του, από τη βρεφική κιόλας ηλικία; Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους ώστε, όλοι οι πατεράδες να μπορέσουν να περνάνε λίγο περισσότερο χρόνο με το μικρό τους.
Συνήθως οι μπαμπάδες δεν είναι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, από την άλλη, μπορείτε να γίνετε οι σωτήρες της μαμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το μωρό κλαίει. Αυτό θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με το παιδί και ταυτόχρονα θα ξεκουράσετε και λίγο τη μαμά. Το μόνο που έχετε να κάνετε σαν μπαμπάδες είναι να βεβαιωθείτε, ότι υπάρχουν μπουκάλια με γάλα για το τάισμα αργά τη νύχτα.
Οι γκριμάτσες αρέσουν πολύ στα παιδιά και γιατί το δικό σας να αποτελεί εξαίρεση; Σαν μπαμπάδες μπορεί να μην βλέπετε πολλές ώρες το μωρό, αλλά όταν το έχετε στην αγκαλιά σας είναι μια ευκαιρία να το κάνετε να γελάσει. Ξεκινήστε κάνοντας απλές και αστείες γκριμάτσες, που θα κάνουν το μικρό να λάμπει από τα γέλια.
Αν έρχεστε από τη δουλειά και το μωρό δεν κοιμάται, αφιερώστε λίγο χρόνο για να παίξετε μαζί του. Κάντε το παιχνίδι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, έτσι ώστε όταν γυρνάτε σπίτι το μωρό να σας περιμένει με αγωνία.
Τα περισσότερα μωράκια κλαίνε εύκολα και μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό για έναν μπαμπά που το έχει αγκαλιά, να το δώσει στη μαμά. Όμως, αν το παιδί δεν κλαίει επειδή πεινάει, δεν χρειάζεται να το δώσετε αμέσως στη μητέρα του, δοκιμάστε να του πείτε ένα τραγούδι ή να το πάτε μια βόλτα μέσα στο δωμάτιο. Θα διαπιστώσετε, ότι δεν είναι μόνο η μαμά, που μπορεί να ηρεμήσει το μωράκι.
Κάντε ένα Daddy Dance Party. Τα μωρά αγαπούν τη μουσική και τους αρέσει να χορεύουν. Ακόμα και όταν το μωρό σας είναι μόλις λίγων μηνών, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρό πάρτι. Βάλτε ένα τραγούδι και τραγουδήστε το στο παιδί σας. Καθώς το μωρό μεγαλώνει, μπορείτε να το βοηθήσετε να σταθεί όρθιο και να χορεύει.
Τα μωρά ανταποκρίνονται στην αφή, και ένας απλός τρόπος για να ανακουφίστουν και να χαλαρώσουν είναι το μασάζ. Όταν το μωρό σας είναι ήρεμο και χαρούμενο, μπορείτε να του τρίβετε απαλά τα πόδια, την κοιλιά, τα χέρια και τον λαιμό. Με αυτό το μασάζ δεν θα χρειάζεστε πλέον τη μαμά για να το ηρεμίσει!
Αναλάβετε το καθήκον της πάνας. Μπορεί να θέλετε αυτό να είναι καθήκον μόνο της μαμάς, αλλά το άλλαγμα της πάνας είναι επίσης μια δραστηριότητα, που σας συνδέει με το μωρό. Μπορεί να μην είναι ότι πιο ευχάριστό, όμως όταν το μωρό σας είναι και πάλι καθαρό θα σας ευγνωμονεί και ας μη μπορεί ακόμα να μιλήσει.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου