Να κάθεστε 2 λεπτά λιγότερα την ώρα για να ζήσετε περισσότερο

Να κάθεστε 2 λεπτά λιγότερα την ώρα για να ζήσετε περισσότερο

Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, ανταλλάξτε 2 λεπτά ακινησίας ανά ώρα στην καρέκλα με 2 λεπτά περπάτημα μέσα στον χώρο όπου βρίσκεστε, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν πως όσοι κάνουν αυτή την ανταλλαγή μειώνουν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο θανάτου. Για όσους, δε, πάσχουν από νεφρικά προβλήματα, η μείωση στη θνησιμότητα φθάνει το 41%.
Οι επιστήμονες βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε στοιχεία από 3.243 ενήλικες, τους οποίους εφοδίασαν με συσκευές καταγραφής της φυσικής δραστηριότητάς τους και τους παρακολούθησαν επί μία τριετία. Στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης, 137 εθελοντές είχαν χάσει τη ζωή τους από διάφορες αιτίες. Αναλύοντας τα στοιχεία που είχαν συλλέξει, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι στο μεσοδιάστημα είχαν ανταλλάξει κάποιες ώρες ακινησίας με απλή ορθοστασία, δεν είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου.
Όσοι όμως είχαν ανταλλάξει από 2 λεπτά ανά ώρα και πάνω με απλές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα μέσα στο γραφείο ή οι δουλειές του σπιτιού, είχαν σημαντική μείωση του κινδύνου να χάσουν στο μεσοδιάστημα τη ζωή τους. «Οι συσχετίσεις που είδαμε είναι πολύ ισχυρές και υποδηλώνουν ότι υπάρχουν τεράστια οφέλη για όποιον φροντίσει να κάθεται ανά ώρα 2 λεπτά λιγότερα και να κινείται στον χώρο όπου βρίσκεται», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σρινιβάσαν Μπεντού, καθηγητής Νεφρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας» (CJASN). Πηγή: tanea.gr

Η λίστα ιστολογίων μου