Μπισκότα: ένα υγιεινό σνακ!

Μπισκότα: ένα υγιεινό σνακ!

Εύκολα στη μεταφορά και τη συντήρηση, γευστικά και χορταστικά τα μπισκότα αποτελούν ιδανικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο, το απογευματινό όπου συχνά θέλετε κάτι απολαυστικό. Ένα μπισκότο μπορεί να αποτελέσει ένα θρεπτικό και πλήρες τρόφιμο.
Τα μπισκότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλουν στη καλή λειτουργία του εντέρου. Ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, μπορείτε να απολαύσετε υγιεινά μπισκότα πολλών ειδών όπως με βάση τη βρώμη, το αλεύρι ολικής άλεσης, τα δημητριακά, τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και το γάλα.
Παράλληλα περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό και την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Ακόμα περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο συμβάλλοντας στη διατήρηση και αύξηση της οστικής μάζας και μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης. Τα μπισκότα περιέχουν ποσότητες πρωτεΐνης, η οποία προέρχεται κυρίως από τα δημητριακά και δευτερευόντως από άλλα συστατικά που μπορεί να περιέχουν όπως είναι το αυγό ή το γάλα. Τα μπισκότα μπορεί να περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, καθώς και φυτικές ίνες, όπως μπισκότα παρασκευασμένα από άλευρα ολικής άλεσης πολλών και διαφορετικών δημητριακών όπως σιτάρι ολικής άλεσης, σίκαλη, βρώμη και κριθάρι, κομματάκια φρούτων, κακάο και γάλα, συστατικά που σχετίζονται με την αύξηση του αισθήματος κορεσμού και τη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου.

Οπότε, αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τη γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν χωρίς τύψεις.
Προτάσεις:
1.     2 μπισκότα με πολυδημητριακά με μια κούπα γάλα για πρωινό ή
2.     1 φρούτο και 2 μπισκότα βρώμης για δεκατιανό ή απογευματινό σνακ ή
3.     1 γιαούρτι με 2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη για βραδινό.
 
Άννα Παπαγεωργίου
PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καθ.Φυσικής Αγωγής
Επ.Υπεύθυνη Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής και Προαγωγής της Υγείας "ΕΥΡΩΣΤΙΑ"
Επικοινωνία:2106827284  αnna_diet@yahoo.gr   info-health@evrostia.com http://evrostia.wordpress.com
AdTech Ad

Η λίστα ιστολογίων μου