Οι βασικές αρχές για την ευτυχία

d802d2800c7875ad2833eb668d8a97ba

Οι βασικές αρχές για την ευτυχία


Η ευτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να την κυνηγάτε, αλλά μπορείτε να την επιλέξετε. Στο χέρι σας είναι να διαλέξετε να είστε ευτυχισμένοι σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη πρακτική. Αν λοιπόν θέλετε να νιώθετε ευτυχισμένοι, απλά διαβάστε τα παρακάτω
Ευγνωμοσύνη. Αρχίστε να νιώθετε ευγνωμοσύνη, γιατί αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της δημιουργίας της ευτυχίας. Μπορείτε να γίνετε πιο ευγνώμονες για κάθε στιγμή που σας δίδετε; Κάθε στιγμή είναι μια νέα ευκαιρία και είναι εκεί για να την απολαύσετε. Πόσο συχνά μπορείτε απλά να σταματήσετε αυτό που κάνετε και να είστε ευγνώμονες γι” αυτό; Δοκιμάστε το αυτή τη στιγμή και αρχίστε να σκέφτεστε ένα ή δύο πράγματα  που είστε ευγνώμονες, κατευθείαν θα νιώστε πολύ όμορφα. Αν το πετύχετε αυτό τότε έχετε βρει το κλειδί για την ευτυχία. Οι ευγνώμονες οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι.
Αποδοχή. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείτε να τα αλλάξετε και ίσως θα πρέπει να τα αποδεχτείτε. Αν για παράδειγμα  έχετε κάποιο πρόβλημα ή κάτι σας ενοχλεί και δεν μπορείτε εκείνη τη στιγμή να κάνετε τίποτα, τότε μη το σκέφτεστε. Αυτό θα σας ελευθερώσει από τις ανησυχίες σας και θα σας χαρίσει την ευτυχία. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα και σίγουρα δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα, οπότε ηρεμήστε και ζήστε τη κάθε στιγμή.
Ζήστε με πάθος, δημιουργήστε πάθος και κυνηγήστε τα όνειρά σας. Τι είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε; Μπορεί να είναι οτιδήποτε, αρκεί να είστε παθιασμένοι με αυτό και να σας κάνει ευτυχισμένους. Αν κάνετε πράγματα που αγαπάτε, θα ακτινοβολείτε από χαρά, που θα πλημμυρίσει όλη σας την ύπαρξη. Οι καλύτερες δημιουργίες γίνονται, όταν υπάρχει πάθος.
Δώστε αγάπη όπου και αν βρίσκεστε. Εκφράστε τα συναισθήματα σας στους ανθρώπους που αγαπάτε και διαδώστε την ευτυχία. Μέσα από την αγάπη θα εξαπλωθεί μια ισχυρή ενέργεια και το μόνο σίγουρο είναι ότι  λάβετε περισσότερη αγάπη από όση δώσατε.
Διαλογισμός. Είναι μια από τις βασικές αρχές της ευτυχίας. Ο διαλογισμός σημαίνει παρατήρηση των σκέψεων σας και των συναισθημάτων σας.  Στο μυαλό όλων των ανθρώπων επικρατεί συνήθως ένα χάος, εκατομμύριες σκέψεις περνάνε στο δευτερόλεπτο και μας αποσυντονίζουν ή μας αναστατώνουν. Με τον διαλογισμό θα καθαρίσετε το μυαλό σας και θα νιώσετε μια ηρεμία και ευτυχία.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου