Τί επηρεάζει την προσωπικότητα του παιδιού σας;

Τί επηρεάζει την προσωπικότητα του παιδιού σας;


Στο παιδί σας χωρίς αμφιβολία μπορεί να βρείτε κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, που να μοιάζουν με τα δικά σας. Για παράδειγμα αν εσείς είστε πολύ ενεργητικοί, το πιο πιθανό είναι ότι και το παιδί εν θα είναι και το πιο ήρεμο του κόσμου. Από την άλλη μεριά, αν βλέπετε ότι το παιδί σας είναι τελείως διαφορετικό από εσάς, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να του καλλιεργήσετε κάποια χαρακτηριστικά σας.
Τι επηρεάζει την προσωπικότητα του παιδιού σας;
  • Οι σχέσεις. Η σχέση που έχετε με το παιδί σας, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.
  • Η εκπαίδευση που λαμβάνει από το σχολείο. Δεν υπονοώ, ότι θα επέμβετε στο έργο των δασκάλων, απλά να είστε σίγουροι ό,τι αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού σας, το ενθαρρύνουν και το βοηθάνε να ξεπεράσει τις αδυναμίες του.
  • Το περιβάλλον στο οποίο ζει. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας λαμβάνει πολλά ερεθίσματα και ενθαρρύνεται να εξερευνά και να μην είναι παθητικός δέκτης.
  • Τραύμα στην πρώιμη παιδική ηλικία. Αυτή η τελευταία επίδραση μπορεί να είναι σημαντική στην  ανατροφή ενός παιδιού που έχει κακοποιηθεί ή παραμεληθεί. Για παράδειγμα ένας θετός γονιός παρατηρήσει καταναγκασμό του παιδιού του για να καθαρίσει ή να οργανώσει το δωμάτιο του, αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει είτε έμφυτη αγάπη του παιδιού για την τακτικότητα ή αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από τον φόβο.
Με άλλα λόγια, όσο πιο καλά γνωρίζετε το παιδί σας, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να κατανοήσετε, γιατί λειτουργεί με τον τρόπο και θα διαπιστώσετε τα δυνατά και αδύναμα σημεία του.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου