Tips για να πείσετε τα παιδιά σας να διαβάζουν το καλοκαίρι

Tips για να πείσετε τα παιδιά σας να διαβάζουν το καλοκαίρι


Τα σχολεία όπου να ναι θα κλείσουν και τα παιδιά θα ξεχυθούν στις παραλίες και στις παιδικές χαρές. Οι μέρες που όλα τα παιδιά ονειρεύονται καταφτάνουν. Όμως, οι γονείς θέλουν τα μικρά τους να συνεχίσουν να διαβάζουν και σκέφτονται τί κίνητρα να τους παρέχουν, για να τους πείσουν να ανοίξουν κάποιο βιβλίο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Παρακάτω δείτε μερικές στρατηγικές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.
Συνδυάστε τις δραστηριότητες με τα βιβλία. Το καλοκαίρι αφήνει πολύ χρόνο για τα παιδιά, ώστε να απολαύσουν τη διασκέδαση και τις διάφορες δραστηριότητες, όπως το να πηγαίνουν στο πάρκο, να βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία ή να κάνουν βουτιές στη θάλασσα. Ανάμεσα σε όλα αυτά μπορείτε να τους ενθαρρύνετε, να διαβάσουν και ένα βιβλίο. Αν για παράδειγμα το παιδί σας αγαπάει το ποδόσφαιρο, κάντε του δώρο ένα βιβλίο που να είναι σχετικό με αυτό το άθλημα. Και όταν έχετε χρόνο μπορείτε να συζητήσετε αν του άρεσε ή αν θα προτιμούσε κάτι άλλο.
Γίνετε και εσείς το καλό παράδειγμα. Πάρτε μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό στη παραλία ή διαβάστε ένα βιβλίο όταν είστε στο σπίτι. Αν τα παιδιά βλέπουν τους ενήλικες να διαβάζουν, θα σκεφτούν, ότι η λογοτεχνία μπορεί να είναι διασκεδαστική για τις καλοκαιρινές μέρες.
Βοηθήστε τα παιδιά να βρουν χρόνο για να διαβάσουν. Θερινή κατασκήνωση, μαθήματα μουσικής, αθλητικές δραστηριότητες, και παιχνίδια στη παραλία είναι όλα τα διασκεδαστικά πράγματα που τα παιδιά θέλουν να κάνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, μέχρι το τέλος της ημέρας, μπορεί να είναι πολύ κουρασμένα για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Όταν σχεδιάζετε καλοκαιρινές δραστηριότητες με τα παιδιά σας, να θυμάστε να αφήνετε λίγο χρόνο στον προγραμματισμό για την ανάγνωση. Μερικές βολικές ώρες μπορεί να είναι πριν από το βραδινό ύπνο ή στο πρωινό γεύμα.
Χαλάρωση των κανόνων για το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έχουν φορτωμένο πρόγραμμά και διαβάζουν πολύ για το σχολείο. Άρα το καλοκαίρι μπορεί να μη θέλουν να δουν κανένα βιβλίο. Δεν χρειάζεται να τα πιέζετε ή να καθορίζετε τον αριθμό των σελίδων που πρέπει να διαβάσουν. Αντ” αυτού, αφήστε τα να διαλέξουν το βιβλίο που τους αρέσει και θα διαπιστώσετε ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να το ξεφυλλίζουν.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου