Οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά: Βασικά συμπτώματα

Οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά: Βασικά συμπτώματα

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα πρέπει να εξετάζεται πολύ προσεκτικά από τους γιατρούς και οι γονείς ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούν ένα πόνο στην κοιλιά του παιδιού.
Τι είναι;
Είναι η οξεία φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ένα πολύ συχνό επείγον χειρουργικό πρόβλημα στην κοιλιά. Συμβαίνει συνήθως στα παιδιά και εφήβους αλλά μπορεί να συμβαίνει ακόμα και στην βρεφική ηλικία. Αν καθυστερήσει η διάγνωση τότε το παιδί μπορεί να φτάσει στο νοσοκομείο με έντονους πόνους. Πολλές φορές η διάγνωση είναι δύσκολη και τα συμπτώματα δεν είναι εύκολο να διαγνωστούν.
Τα σημάδια
Κάποια από τα συμπτώματα είναι: Πόνος στην κοιλιά, εμετός, διάρροια ή δυσκοιλιότητα και πυρετός. Ο πυρετός συχνά αυξάνει γρήγορα όταν η διάγνωση καθυστερεί και η λοίμωξη μεταδίδεται σε όλη την κοιλιά. Προσοχή, η διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο μέσω παιδιάτρου και φυσικά όχι μέσα από την απλή αναφορά. Πολλά από αυτά τα συμπτώματα είναι ίδια και σε άλλες ασθένειες οπότε είναι πολύ εύκολο να υπάρξει σύγχυση από κάποιο γονέα που δεν έχει φυσικά την ιατρική γνώση.
Το ζήτημα είναι ότι οι γονείς δεν πρέπει να αγνοούν τον πόνο στην κοιλιά των παιδιών λέγοντας «πόνος είναι, θα περάσει».
Η αντιμετώπιση
Η οξεία σκωληκοειδίτιδα επιδεινώνεται μέσα σε 12 ώς 18 ώρες, όπως αναφέρουν οι γιατροί της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ και μπορεί να γίνει εξαιρετικά σοβαρή.
Η αντιμετώπισή της γίνεται χειρουργικά και στις περισσότερες περιπτώσεις η διαδικασία της επέμβασης είναι απλή. ΠΗΓΗ: boro.gr

Η λίστα ιστολογίων μου