Back to home: Φοιτητικό καλοκαίρι

Back to home: Φοιτητικό καλοκαίρι


Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για κάθε φοιτητή. Είναι η στιγμή που μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ωστόσο, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής μακριά από το σπίτι, μπορεί να είναι δύσκολο να ζήσετε και πάλι με τη μαμά και τον μπαμπά! Οι γονείς δεν αλλάζουν ποτέ και δεν καταλαβαίνουν ό,τι είστε ενήλικες, γι αυτό και μπορεί να σας ρωτάνε που πάτε και τι ώρα θα γυρίσετε. Και αυτό κανείς και ποτέ δεν θα το αλλάξει, άρα μην πείτε καν στο κόπο ούτε εσείς, γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι να χαλάσετε το καλοκαίρι σας. Εδώ είναι 8 ειρηνικοί τρόποι, για να απολαύσετε τους καλοκαιρινούς μήνες στο σπίτι, όσοι σπουδάζετε σε άλλη πόλη ή χώρα.
Μην σπάτε τους κανόνες. «Όταν βρίσκεστε στη Ρώμη πρέπει να κάνετε τους Ρωμαίους». Έτσι λοιπόν και όταν γυρνάτε στο σπίτι, προσπαθήστε να ακολουθήσετε τους κανόνες, για να γλυτώσετε τις αντιπαραθέσεις. Δείξτε στους γονείς σας, ότι είστε υπεύθυνοι και ότι δεν είστε πλέον έφηβοι. Με αυτή τη τακτική, έχετε πολλές πιθανότητες, οι γονείς σας να μην ασχολούνται συνέχεια με το που πάτε και μέχρι τί ώρα θα είστε έξω.
Συζητήστε τα σχέδιά του καλοκαιριού. Μετά από αρκετό καιρό, μόλις φτάσατε στο σπίτι σας και δεν υπάρχει λόγος να κλειστείτε στο δωμάτιο σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, πείτε τους τι σχεδιάζετε να κάνετε τους μήνες του καλοκαιριού και ρωτήστε τους για τα δικά τους σχέδια. Επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι. Επίσης, μπορείτε να τους ρωτήσετε, αν έχουν κάποιες απαιτήσεις από εσάς αυτό το καλοκαίρι, ώστε να φτιάξετε μαζί ένα πρόγραμμα και να αποφευχθούν οι τυχόν διαμάχες.
Χαλαρώστε σε εξωτερικούς χώρους. Μην δαπανήσετε άλλο χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή, δεν είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πάτε διακοπές, μη μείνετε σπίτι, βγείτε και περπατήστε. Γνωρίστε τη πόλη σας, σίγουρα θα υπάρχουν μέρη που δεν έχετε πάει ποτέ και πάρκα που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν.
Ψάξτε για μια θέση εργασίας. Αν θέλετε να  είστε ανεξάρτητοι, το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για να ψάξετε για δουλειά. Αντί να είστε όλη τη μέρα σπίτι, είναι προτιμότερο να βρείτε μια περιστασιακή εργασία και να αποταμιεύσετε κάποια χρήματα. Όσο νωρίτερα αρχίσετε να εργάζεστε, τόσο νωρίτερα θα γίνετε ενήλικες στα μάτια των γονιών σας.
Απολαύστε το χρόνο με την οικογένεια σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται βαρετό και εκνευριστικό. Όμως, θα λάβετε μεγάλη αγάπη και χαρά αν ξοδέψετε λίγο από το χρόνο σας, για να περάσετε μερικές ώρες με τους γονείς σας και τους παππούδες σας. Ακούγοντας τις ιστορίες που έχουν να σας πουν η γιαγιά και παππούς, θα μάθετε πολλά χρήσιμα πράγματα για τη ζωή.
Πείτε στους συγγενείς σας, ότι τους αγαπάτε. Εκφράζοντας την αγάπη σας, είναι ένα ωραίο ψυχολογικό τέχνασμα, που λειτουργεί πάντα, όταν θέλετε να βρείτε μια κοινή γλώσσα με κάποιον. Αν έχετε μικρότερα αδέλφια, το καλοκαίρι σας δίνει τη ευκαιρία να ασχοληθείτε μαζί τους και να τους δείξετε την αγάπη σας. Πείτε στη μητέρα σας, ότι είναι πολύ όμορφη και κάντε της μια αγκαλιά. Πείτε ένα ευχαριστώ στον πατέρα σας για τις συμβουλές που σας έδωσε και εξακολουθεί να σας δίνει. Μπορεί να μεγαλώσατε και να νιώθετε ανεξάρτητοι, όμως, να σας υπενθυμίσω ότι σε αυτό το σπίτι που γυρνάτε, ήσασταν κάποτε ένα μικρό πλάσμα γεμάτο ελπίδες, προσδοκίες και ενδιαφέροντα. Και το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να νιώθετε ευγνωμοσύνη!http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου