Η σημασία του πρωινού στην διατροφή του παιδιού


Η σημασία του πρωινού στην διατροφή του παιδιού

Το  άγχος της καθημερινότητας και οι γρήγοροι ρυθμοί έχουν ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να παραλείπουν το πρωινό.  Ωστόσο, αυτό το γεγονός στερεί από τα μικρά σημαντικά οφέλη για την υγεία τους. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η φράση, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα την ημέρα.
Καταρχήν, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να κάνει τα παιδιά να αισθάνονται κουρασμένα, ανήσυχα ή ευερέθιστα. Το πρωί, το σώμα τους πρέπει να εφοδιάζεται με καύσιμα, γιατί έχει μείνει νηστικό  για 8-12 ώρες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, όσα παιδιά τρώνε πρωινό παρουσιάζουν την τάση να έχουν γενικά υγιεινές συνήθειες και είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν σε φυσικές δραστηριότητες, δύο τρόποι που συμβάλουν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
Μήπως παρατηρείτε τα μικρά σας να έχουν μια ανήσυχη συμπεριφορά; Αν ναι, τότε το πρώτο που πρέπει να ελέγξετε, είναι αν καταναλώνουν το πρωινό τους γεύμα. Διότι η παράλειψη του δημιουργεί κουρασμένα και οξύθυμα παιδιά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έχουν περισσότερη ενέργεια και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι, ένα ισορροπημένο πρωινό παρέχει άμεσα στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης σε παιδιά και εφήβους. Ειδικότερα, η κατανάλωση πρωινού έχει συσχετιστεί με καλύτερη μνήμη, συγκέντρωση, καθώς και σχολικές επιδόσεις. Θέλετε πιο έξυπνα παιδιά; Δώστε τους απλά ένα υγιεινό πρωινό!
Τι γίνεται όμως, αν τα μικρά σας αντιστέκονται και δεν θέλουν να βάλουν τίποτα στο στόμα τους το πρωί; Μην απογοητευτείτε και μη τα παρατήσετε, γιατί τη λύση ήρθε να τη δώσει το NESQUIK®. Αυτό το στιγμιαίο σοκολατούχο ρόφημα είναι το αγαπημένο ρόφημα των παιδιών, χαρίζοντας υπέροχη σοκολατένια γεύση στο γάλα, ενώ τους παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, για να έχουν ενέργεια, μνήμη και καλή πνευματική λειτουργία. Η καλή μέρα αρχίζει με NESQUIK®! Ένα ποτήρι γάλα με NESQUIK® αποτελεί ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, ιδίως αν συνοδεύεται με δημητριακά και φρούτα, και θα πείσει ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά να τρώνε πρωινό. Εμπιστευτείτε το NESQUIK® και θα χαρίσετε στα παιδιά σας όλη την ενέργεια που χρειάζονται, για να αντεπεξέλθουν στο γεμάτο πρόγραμμα τους.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου