Τα μυστικά για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά!

Τα μυστικά για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά!


Η γέννηση ενός παιδιού είναι το μεγαλύτερο θαύμα αυτού του κόσμου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το έχετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας. Όμως, στις μέρες μας δυστυχώς η αίσθηση της χαράς και της ειρήνης αντικαθίστανται από την εσωτερική ανησυχία. Όλοι οι γονείς αρχίζετε να σκέφτεστε, πώς θα είναι το μέλλον των μικρών σας και πώς θα μεγαλώσετε χαρούμενα και υγιή παιδιά.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι η προσωπικότητα ενός παιδιού εξαρτάται άμεσα από το οικογενειακό περιβάλλον που μεγαλώνει. Τα παιδιά είναι ευάλωτα και ευαίσθητα. Έχουν μια συναισθηματική σύνδεση με τους γονείς. Αν είστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι θα διώξετε όλες τις αρνητικές τους σκέψεις. Προσπαθήστε λοιπόν, να κάνετε τη παιδική ηλικία τη πιο χαρούμενη περίοδο για τα μικρά σας και ας ελπίσουμε, ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει αρκετά.
Σας λέγανε παραμύθια οι γονείς σας; Αν ναι τότε έπρατταν πολύ σωστά και πρέπει και εσείς με τη σειρά σας, να τα διηγηθείτε στα παιδιά σας. Τα παραμύθια αποτελούν ουσιαστικό μέρος της προσωπικής ανάπτυξης των παιδιών. Ψυχολόγοι έχουν αποδείξει ότι τα βοηθάνε, να κατανοήσουν καλύτερα τη πραγματικότητα και να μάθουν τί είναι κακό και τί καλό. Το παραμύθι είναι μια αντανάκλαση της πραγματικής ζωής και αναδεικνύει τις σχέσεις των ανθρώπων.
Πάρτε ένα κατοικίδιο και δεν θα το μετανιώσετε. Εννοείται πως η υιοθέτηση ενός ζώου θέλει αρκετή σκέψη, πριν υλοποιηθεί. Αν όμως, είστε σε θέση να πάρετε ένα κατοικίδιο, τότε μην διστάσετε. Είναι αποδεδειγμένο, ότι τα ζώα παίζουν θετικό ρόλο στη διαδικασία της διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών και το μόνο που προσφέρουν είναι χαρά. Η σχέση των παιδιών με τα ζώα είναι μοναδική και δεν έχει σημασία αν είναι σκύλος, γάτα, χελώνα…
Η υγιεινή διατροφή παίζει και εδώ σημαντικό ρόλο. Μπορεί εξαιτίας της σύγχρονης ζωής να μην δίνετε και τόση σημασία στη διατροφή των μικρών σας, όμως αυτό είναι λάθος. Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το άγχος, την υπερένταση και προάγει την υγεία. Μην αμελήσετε να μάθετε στα παιδιά σας τη σημασία του φαγητού και της υγιεινής ζωής.
Μη απομυθοποιείται την ιστορία του Άγιου Βασίλη, γιατί είναι το μεγαλύτερο θαύμα για όλα τα παιδιά του κόσμου. Όσα παιδιά πιστεύουν στον τροφαντό παππούλη με τα άσπρα γένια, ζουν σε έναν χαρούμενο και αθώο κόσμο. Δώστε στα μικρά σας την ευκαιρία, να απολαύσουν για λίγο αυτό το παραμύθι, γιατί ο κόσμος είναι σκληρός και θα γεμίσει τις καρδιές τους με ρεαλισμό. Καλλιεργήστε τους όλη την όμορφη αυτή ιστορία με τα δώρα και τις λιχουδιές και θα βλέπετε ένα τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπα τους, κάθε φορά που έρχονται τα Χριστούγεννα.
Και μην ξεχνάτε τα παιδιά έρχονται στον κόσμο και τα μαθαίνουν όλα από την αρχή. Άρα, στο χέρι μας είναι να τους χαρίσουμε τη ζωή που τους αξίζει. Εξάλλου δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο και πιο ιδανικό από έναν πλανήτη με ευτυχισμένα και υγιή παιδιά.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου