Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αρχίσετε μια νέα σχέση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αρχίσετε μια νέα σχέση


Είναι τόσο συναρπαστικό, όταν ερωτεύεστε και είστε έτοιμες να ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Όλα τα συναισθήματα είναι αγνά και δυνατά. Κάθε σχέση είναι μοναδική και ιδιαίτερη, όμως για να μη τελειώσει πριν καλά καλά ξεκινήσει πρέπει να θυμάστε μερικές βασικές συμβουλές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όταν ερωτεύεστε κάποιον θέλετε να περνάτε κάθε δευτερόλεπτο μαζί του. Τα συναισθήματα σας είναι πολύ δυνατά και οι σκέψεις γυρνάνε συνέχεια σε εκείνον. Όμως, μην σας γίνει εμμονή, διότι η υπερβολική προσοχή, μπορεί να φοβίσει το έτερο ήμισυ και να φύγει μακριά. Προσπαθήστε να μην το καλείτε κάθε στιγμή ή να μην πληκτρολογείτε ρομαντικά μηνύματα, αν έχετε μόλις πει καληνύχτα. Να είστε συγκρατημένες και να βρείτε τη χρυσή τομή στην επικοινωνία σας, αποφεύγοντας τις ακραίες επιλογές.
Όταν ερωτεύεστε, συνήθως προσπαθείτε σκληρά ώστε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του και να κερδίσετε την προσοχή του. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε ή να λέτε κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύετε. Όταν προσποιείστε, ότι είστε κάποιες άλλες, τότε ο σύντροφος σας δεν μπορεί να εκτιμήσει την πραγματική προσωπικότητα σας. Ενώ αν είστε ειλικρινείς και ο εαυτό σας από την αρχή τη σχέσης, θα τη χτίσετε πάνω σε γερές βάσεις και θα έχει προοπτικές.
Ένα άλλο λάθος που κάνετε οι πιο πολλές, όταν αρχίζετε μια νέα σχέση, είναι να τη συγκρίνετε με τη προηγούμενη που είχατε. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε συγκρίσεις, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Επίσης, δεν πρέπει να συζητάτε μπροστά στο νέο σας σύντροφο για τις παλιές σας σχέσεις, γιατί μπορεί να τον απομακρύνετε. Από την άλλη μεριά, δεν χρειάζονται και οι υπερβολές, όπως να σκέφτεστε τον γάμο, ακόμα δεν γνωριστήκατε. Μην έχετε αυταπάτες, διότι όλα είναι αβέβαια στην αρχή μιας σχέσης και καλό είναι να έχετε χρόνο να μάθετε τον άλλον, πριν πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε ούτε να πιέζετε τον σύντροφο σας, να σας πει «σ αγαπώ» από τη τρίτη μέρα. Γιατί με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον τρομάξετε.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές σχέσεις αποτυγχάνουν, απλά επειδή περιμένετε πάρα πολλά από το έτερο ήμισυ. Σκεφτείτε πρώτα αν είστε εσείς τέλειες και ύστερα να ζητήσετε την τελειότητα και από κάποιον άλλον. Όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα και έχουμε αδυναμίες και ατέλειες.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου