Να επιστρέψω στη δουλειά ή να μείνω στο σπίτι;

Να επιστρέψω στη δουλειά ή να μείνω στο σπίτι;


Ένα νέο μέλος καταφθάνει στην οικογένεια και ενώ πριν τη άφιξη του μωρού σας, ήσασταν μια γυναίκα καριέρας, τώρα έχετε δίλημμα. Να παραμείνετε σπίτι ή να συνεχίσετε τη δουλειά σας; Η απόφαση είναι δική σας, απλά θέλει αρκετή σκέψη πριν τη λήψη της.
Σίγουρα τα μικρά παιδιά θέλουν επαφή με τους γονείς τους, αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι η μητέρα δεν μπορεί και να εργάζεται. Η απόφαση επιστροφής ή όχι στην εργασία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας της εξωτερικής υποστήριξης, των οικονομικών περιορισμών και της συναισθηματικής ετοιμότητας. Αν από την άλλη μεριά, μείνετε στο σπίτι από ενοχές, αλλά ταυτόχρονα νιώθετε και θυμωμένες, τότε αυτό θα έχει και αρνητικό αντίκτυπο και στο μωρό σας. Όταν είστε εσείς χαρούμενες είναι και το παιδί σας ευτυχισμένο.  
Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ανησυχίας μπορεί επίσης, να προέλθει από τη σχέση που είχατε εσείς με τη μητέρα σας. Αν η σχέση με τη δική σας μαμά ήταν ταραγμένη, τότε θα νιώθετε άγχος και θα εστιάσετε  την αγωνία σας σχετικά με την εργασία ή με το να μείνετε σπίτι. Επιπλέον, ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να συμβάλει στην απόφαση της επιλογής σας, είναι το πώς την αντιλαμβάνονται οι άλλες μαμάδες. Για παράδειγμα, βαθιά μέσα σας θέλετε και έχετε φυσικά και την οικονομική δυνατότητα, να σταματήσετε τη δουλειά και να μείνετε με το μικρό σας, όμως, σας περνάει από το μυαλό τί θα σκεφτούν οι φίλες σας. Αλλά, αν αποφασίσετε αυτό που εσείς πιστεύετε δεν χρειάζεται να δίνετε τόση βάση σε αυτά που θα πούνε οι άλλες μαμάδες. Ακόμα και να σχολιάσουν κάτι, πάνω απ” όλα, προσπαθήστε να μην το πάρετε προσωπικά. Μερικές γυναίκες δεν μπορούν να έχουν επιλογή για την επιστροφή ή όχι στην εργασία μετά τη γέννηση του μωρού.
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην ερώτηση: αν θα σταματήσετε ή όχι τη δουλειά. Η απόφαση εξαρτάται από τις ανάγκες της οικογένειας και από την ψυχολογία σας. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι η ισορροπία στη ψυχή σας αποτελεί το πιο βασικό συστατικό, για να είστε εσείς και η οικογένεια σας ευτυχισμένοι.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου