Νέο μωρό: Οι αλλαγές για το ζευγάρι και η αντιμετώπισή τους

Νέο μωρό: Οι αλλαγές για το ζευγάρι και η αντιμετώπισή τους


Όταν έρχεται ένα μωρό στο σπίτι, όλα αλλάζουν, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης σας με το σύντροφό σας. Μπορεί να είστε ενθουσιασμένες που γίνατε μαμάδες, αλλά δεν πρέπει να παραμελείτε και το έτερον σας ήμισυ. Οι συμβουλές που θα διαβάσετε, θα σας βοηθήσουν κρατήσετε τη σχέση ισχυρή.
Περάστε χρόνο μαζί ως ζευγάρι.
Η φροντίδα ενός μωρού απαιτεί τη προσοχή σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ειδικά τους πρώτους μήνες. Πρέπει να ταΐζετε το μικρό σας, να του αλλάζετε πάνες, να το κοιμίζετε και ανάμεσα σε όλα αυτά ο ελεύθερος χρόνος σας φαίνεται πολυτέλεια. Μια καλή λύση είναι να μοιραστείτε τις ευθύνες με τον σύντροφο σας, ώστε να κάνετε και εσείς ένα διάλειμμα και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Είναι επίσης, σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να μείνετε μόνοι μαζί σαν ζευγάρι. Προσπαθήστε να προγραμματίζετε, εάν είναι εφικτό, μια μέρα μέσα στην εβδομάδα για να περνάτε χρόνο με τον σύντροφο σας. Για να το πετύχετε αυτό, ζητήστε από έναν συγγενή ή φίλο να μείνει λίγες ώρες με το μωρό, για να είστε και εσείς μόνοι σας. Αν δεν έχετε κανέναν να σας βοηθήσει, μπορείτε να κανονίσετε να παρακολουθήσετε  μια ωραία ταινία, όταν το μωρό σας κοιμάται.
Μιλήστε για τα συναισθήματά σας.
Έχοντας ένα νέο μωρό στο σπίτι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, μπορεί να νιώθετε χαρά αλλά και άγχος ταυτόχρονα. Μπορεί να νομίζετε, ότι αν δεν εκφράζεστε κάνετε καλό στη σχέση σας, όμως αυτό είναι λάθος. Να είστε βέβαιες ότι αν μιλάτε με τον σύντροφο σας για αυτά που νιώθετε, θα ενισχύσετε περισσότερο το δέσιμο που έχετε. Και μη ξεχνάτε ότι είναι λογικό κάποιες φορές να διαφωνείτε, γιατί κάθε ζευγάρι μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση, ειδικά στις δύσκολες στιγμές.  Όταν όμως, διαφωνείτε να θυμάστε να είστε ειλικρινείς και να μην κατηγορείτε τον άλλον χωρίς λόγο. Εξηγήστε στον σύντροφο σας γιατί είστε αναστατωμένες και βρείτε μαζί μια λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ακούστε το έτερον σας ήμισυ και μην το απομακρύνετε, γιατί είναι σημαντικό και για το παιδί να βλέπει, ότι έχει γονείς που αγαπιούνται και μπορούν να επικοινωνήσουν.www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου