Μάθετε στα παιδιά σας υγιεινές συνήθειες

4f18dabdd43107f48004980b3ff3d8ecoriz

Μάθετε στα παιδιά σας υγιεινές συνήθειες


Τι σας κάνει ως γονείς περήφανους; Όταν βλέπετε ότι έχετε μεγαλώσει παιδιά με υγιεινές συνήθειες και που  μπορούν να  αντιμετωπίσουν τη ζωή ισορροπημένα. Και επειδή ο χαρακτήρας διαμορφώνεται από μικρή ηλικία, δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους, για να υιοθετήσουν τα παιδιά σας έναν υγιεινό τρόπο ζώης.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι δεν μπορείτε να ζητάτε από τα μικρά σας να κάνουν πράγματα, που δεν κάνετε εσείς οι ίδιοι. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να τους λέτε να τρώνε τα λαχανικά τους, αν δεν το τηρείτε και εσείς, ούτε μπορείτε να κηρύττετε τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση, αν σας βλέπουν  συνέχεια στον καναπέ. Τα παιδιά σας παρακολουθούνε και οι συνήθειες σας μπορεί στο μέλλον να γίνουν και δικές του. Άρα, πρώτα πρέπει να αλλάξετε εσείς, ώστε να δίνετε το σωστό παράδειγμα. Υιοθετήστε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και τα παιδιά θα σας μιμηθούν.
Όλοι γνωρίζετε ότι οι διατροφικές διαταραχές αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που οφείλετε να είστε προσεκτικοί σε αυτά που λέτε μπροστά στα παιδιά σας. Μην δείχνετε εμμονή με το φαγητό και τη ζυγαριά. Προσπαθήστε να έχετε μια υγιή σχέση με το σώμα σας και με τις τροφές, ώστε αυτό να το μεταδίδετε και στα μικρά σας. Εστιάστε στα θετικά και μάθετε τα παιδιά σας να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο! Είναι στο χέρι σας.
Όταν είναι μαζεμένη η οικογένεια στο τραπέζι, είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε στα παιδιά σας τη σωστή διατροφή. Μπορείτε να τα ρωτήσετε αν έχουν στο πιάτο τους πρωτεΐνη ή υδατάνθρακα. Ύστερα κάντε μια συζήτηση, ανάλογα με την ηλικία τους, για το τί προσφέρουν αυτά τα συστατικά στο σώμα μας και συζητήσετε τα οφέλη που μας δίνουν τα λαχανικά και τα φρούτα.
Εάν εργάζεστε και δεν έχετε πολύ χρόνο για τα μικρά σας, πιθανότατα νιώθετε τύψεις και όταν γυρνάτε σπίτι, θέλετε να τους κάνετε όλα τα χατίρια. Όμως, αυτή η τακτική δεν είναι η πιο σωστή. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται τον χρόνο σας και να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές που είναι μόνο για τους μεγάλους και δεν θα πρέπει να ενοχλούνε. Με αυτό  τον τρόπο θα μάθουν να βάζουν προτεραιότητες και να προγραμματίζουν σωστά τη ζωή τους. Αλλά και εσείς ως γονείς πρέπει να έχετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Εξάλλου όταν είστε υγιείς ψυχικά και σωματικά, το μεταδίδετε σε όλη την οικογένεια.
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά αθλήματα μέχρι να βρουν αυτό που τους αρέσει. Αφήστε τα να προσπαθήσουν και να πειραματιστούν με ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Αν εσείς φοβάστε κάποιο σπορ, μην τους μεταδώσετε την ανησυχία σας, γιατί εκείνα μπορεί να τα καταφέρουν καλύτερα από εσάς, όταν ήσασταν μικροί. Ο αθλητισμός μαθαίνει στα παιδιά να πιστεύουν στο σώμα τους και ό, τι πρέπει να το φροντίζουν και να το κρατάνε πάντα υγιές.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου