Γιατί είναι καλό για τα παιδιά να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας

Γιατί είναι καλό για τα παιδιά να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας


Όλοι οι γονείς θέλουν να αφιερώνουν όσο πιο πολύ χρόνο μπορούν στα παιδιά τους, ιδίως τη σημερινή εποχή που λείπουν και οι δύο αρκετές ώρες από το σπίτι. Όμως, μήπως ασχολείστε τόσο πολύ με το μικρό σας, ώστε να παραμελείτε τον εαυτό σας; Σίγουρα το παιδί σας θέλει να του δίνετε όλη σας τη προσοχή, αλλά πρέπει να θέσετε και κάποια όρια, ώστε να βρείτε χρόνο να περνάτε μόνες σας ή μαζί με το σύντροφο σας.   
Συνήθως τα παιδιά είναι από τη φύση τους εγωκεντρικά, γι αυτό πρέπει να γνωρίζουν, ότι έχετε και εσείς ανάγκες, όπως έχουν και εκείνα. Και είναι σημαντικό να το συνειδητοποιήσουν αυτό, γιατί θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τους. Επίσης, εφόσον βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας, θα μάθετε και στα μικρά σας να αναπτύξουν ενσυναίσθηση, δηλαδή να σκέφτονται τους άλλους ανθρώπους. Αυτή η δεξιότητα είναι σημαντική, γιατί θα τη χρειαστούν στην υπόλοιπη ζωή τους για να μπορέσουν να κάνουν φίλους και να έχουν στο μέλλον τη δική τους οικογένεια.
Επιπλέον, τα παιδιά χρειάζονται ανεξαρτησία, κάτι που δεν αποκτάνε, αν είστε συνέχεια από πάνω τους. Ως γονείς η δουλειά σας είναι να δώσετε στα μικρά σας τα εφόδια που χρειάζονται, για να πετάξουν μακριά και όχι για να μείνουν μαζί σας μια ζωή. Σκοπός είναι να γίνουν ανεξάρτητοι στοχαστές. Από την άλλη μεριά, όταν εσείς θέλετε να ικανοποιείτε συνεχώς τις ανάγκες τους και να παραμερίζετε τις δικές σας, μεγαλώνετε εγωκεντρικά παιδιά, που στο μέλλον θα τα περιμένουν όλα από τους άλλους.
Σκεφτείτε λοιπόν, τι είδους πρότυπο θέλετε να είστε για τα μικρά σας. Θέλετε να δείχνετε ότι έχετε τις δικές σας σκέψεις συναισθήματα και χόμπι; Ή ότι δεν έχετε καμία βούληση και εξαρτιέστε εξ ολοκλήρου από τους τρίτους; Αν επιθυμείτε το πρώτο, τότε πρέπει να έχετε μια ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας και στα παιδιά σας. Ευτυχισμένοι γονείς συνεπάγεται και μια πιο υγιής οικογένεια.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου