Τί λένε τα παιδιά για το σχολείο

Τί λένε τα παιδιά για το σχολείο


Η νέα σχολική χρονιά  άρχισε και ήδη εκατομμύρια παιδιά έκατσαν στα θρανία. Όμως, γνωρίζετε πραγματικά αν αγαπάνε ή όχι το σχολείο; Τι πιστεύετε ότι απάντησαν τα περισσότερα παιδιά, όταν τα ρώτησαν αν τους αρέσει το σχολείο;
Σύμφωνα με μια μελέτη ζητήθηκε από 965 παιδιά, να πούνε αν αγαπάνε το σχολείο. Τις περισσότερες ημέρες, το 13% από αυτά είπαν ότι  δεν τους αρέσει, ενώ το 22% δήλωσε ότι αντιπαθεί πολύ το σχολείο. Επίσης, αποδείχθηκε σύμφωνα με τη μελέτη, ότι τα αγόρια είναι λιγότερο ευτυχισμένα, σε σύγκριση με τα κορίτσια. Το 44% των κοριτσιών δήλωσε ότι αγαπάει το σχολείο, ενώ μόνο το 35% των αγοριών είπε ότι δεν το συμπαθεί.
Αν τα παιδιά δεν νιώθουν ευχαριστημένα με το σχολείο, είναι συνήθως εξαιτίας κάποιου προβλήματος ή μια ομάδα προβλημάτων. Θα μπορούσε να είναι λόγω της χαμηλής ποιότητας που επικρατεί στην εκπαίδευση, λόγω κάποιων προβλημάτων που μπορεί να έχουν με τους φίλους τους ή εξαιτίας μιας αρνητικής κατάστασης στο οικογενειακό περιβάλλον. Τα παιδιά θα μπορούσαν να βρουν βοήθεια μιλώντας σε έναν σύμβουλο, δάσκαλο ή άλλον ενήλικα στο σχολείο. Αλλά, το περισσότερο από το ήμισυ των παιδιών δήλωσε, ότι είναι δύσκολο ή αδύνατο να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος βοήθειας. Δυστυχώς χωρίς βοήθεια είναι δύσκολο οι μαθητές να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να έχουν μια αρνητική εικόνα για το σχολείο.
Ένας λόγος που τα αγόρια αντιπαθούν περισσότερο το σχολείο, μπορεί επίσης να είναι το γεγονός ότι, δεν ζητάνε βοήθεια τόσο εύκολα, σε σχέση με τα κορίτσια. Συνολικά, περίπου το 60% των παιδιών δήλωσε, ότι θα είναι τουλάχιστον λίγο δύσκολο να μιλήσει σε ένα αρμόδιο άτομο για τα προβλήματά του. Αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό προερχόταν από τα αγόρια, τα οποία υποστήριξαν, ότι δεν θα μιλήσουν ποτέ σε έναν ενήλικα, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον.
Οι γιατροί και άλλοι ειδικοί, υποστηρίζουν, ότι ενδεχομένως τα παιδιά δεν αναζητάνε μια βοήθεια για τους εξής λόγους:
  • Δεν θέλουν να μιλήσουν σε έναν ξένο.
  • Πιστεύουν ότι δεν μπορεί ο καθένας να βοηθήσει.
  • Δεν θέλουν να γνωρίζουν οι φίλοι τους το πρόβλημα τους.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω οι γονείς θα πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά τους, ότι δεν πρέπει να μιλάνε σε αγνώστους, αλλά από την άλλη μεριά το προσωπικό του σχολείου δεν αποτελείται ακριβώς από αγνώστους. Αντ” αυτού είναι εκπαιδευμένοι για να βοηθάνε όλα τα παιδιά του σχολείου και αυτό σημαίνει, ότι μπορούν να τους εκφράσουν ένα πρόβλημα, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν. Δίνοντας στα μικρά σας να κατανοήσουν, ότι έχουν ανθρώπους δίπλα τους έτοιμοι να τους δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια, θα μπορούσε να καταστίσει το σχολικό περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου