Αθήνα https://www.booked.net/
+10°C

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείτε και να κάνετε οικογένεια

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείτε και να κάνετε οικογένεια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν περίεργο φίλο ή συγγενή που ρωτάει συνέχεια ποτέ θα παντρευτείτε και πότε θα αποκτήσετε παιδιά. Την απόφαση θα τη πάρετε εσείς με τον σύντροφο σας ό,τι και να σας λέει ο περίγυρο σας. Και όμως, πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, αναρωτιέστε αν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτό το ερώτημα δεν έχει απασχολήσει μόνο εσάς αλλά και τους ερευνητές, οι οποίοι πριν χρόνια υποστήριζαν, ότι για να κάνετε οικογένεια θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το γάμο. Η πρόταση αυτή βασίζεται σε μια μελέτη του 1992 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Γάμος και Οικογένεια η οποία διαπίστωσε, ότι τα ζευγάρια που δημιούργησαν οικογένεια πριν από το γάμο, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο, από εκείνα που δεν ζούσαν μαζί πριν. Όμως, αυτή η έρευνα είναι πλέον ξεπερασμένη και επίσης, δεν βασιζόταν σε σωστά στοιχεία.

DON'T MISS

Τώρα, μια νέα μελέτη υποστηρίζει, ότι όσοι ζούνε μαζί χωρίς να έχουν παντρευτεί, δε αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διαζύγιο. Έτσι ποια είναι η ιδανική ηλικία για να κάνετε μια οικογένεια; Σύμφωνα με την National Survey of Family Growth (NSFG), οι γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 ετών είναι πιο πιθανό να παντρευτούν μέσα σε τρία χρόνια. Ενώ οι γυναίκες κάτω των 24 ετών είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν και το πιθανότερο είναι να χωρίσουν μετά από τρία χρόνια.
Η ετυμηγορία: Ζώντας μαζί πριν από το γάμο δεν είναι μια ποινή θανάτου για μια σχέση, αλλά φαίνεται ότι μπορεί μέχρι και να αυξήσει τις πιθανότητες σας για μια σχέση διαρκείας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το επίπεδο ωριμότητας αλλά και η εκπαίδευση παίζουν σημαντικό ρόλο στο γάμο. Γιατί σύμφωνα με μελέτες ένα ζευγάρι που παντρεύεται και κάνει οικογένεια μετά τις σπουδές, είναι λιγότερο πιθανό να πάρει διαζύγιο. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει, ότι όσα ζευγάρια βιάζονται να κάνουν παιδιά, είναι πιο πιθανό να χωρίσουν στη πορεία. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αρχίσετε να προσπαθείτε για παιδί περίπου σε ηλικία 35 ετών. Αν και σε αυτή την ηλικία οι δυσκολίες αυξάνονται, όμως τα καλά νέα είναι ότι μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε, ότι το 65 τοις εκατό των γυναικών που άρχισε να προσπαθεί να αποκτήσει μωρό εκείνη τη δεκαετία, είχε πιο ευτυχισμένο γάμο.
Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να ειπωθεί, ότι στη πραγματικότητα δεν υπάρχει μαγική ηλικία, που να εξασφαλίζει την οικογενειακή ευτυχία και φυσικά στο τέλος η απόφαση είναι και πρέπει να είναι μόνο δική σας και του συντρόφους σας.http://www.jenny.gr