Αθήνα https://www.booked.net/
+10°C

Διαπαιδαγώγηση: Τι πρέπει να κάνεις αν το παιδί αυνανίζεται

Διαπαιδαγώγηση: Τι πρέπει να κάνεις αν το παιδί αυνανίζεται

Γεια σας, έχω αντιληφθεί ότι ο γιος μου είναι 11 ετών αυνανίζεται. Δε ξέρω πως να του μιλήσω σχετικά και τι να πω. Θα με βοηθούσε πολύ μια συμβουλή σας. Να είστε καλα.
Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην Μαρία Παπαδημητρίου, παιδοψυχίατρο (συνεργάτιδα της θεραπευτικής και διαγνωστικής Μονάδας για το Παιδί, Σπύρος Δοξιάδης)
Ο αυνανισμό πρόκειται για ένα θέμα που φέρνει σε μεγάλη δυσκολία τους γονείς και κυρίως τις μητέρες. Χρειάζεται να αναλάβει την συζήτηση με τον έφηβο ο πατέρας προκειμένου και εκείνος να μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία ενδεχομένως η μητέρα δεν είναι σε θέση να απαντήσει, αλλά και για να μπορεί ο ίδιος ο έφηβος να ρωτήσει με μεγαλύτερη άνεση. Η συζήτηση θα πρέπει να αφορά στην ανάγκη του εφήβου να διερευνήσει την σεξουαλικότητά του και να πειραματιστεί με το σώμα του προκειμένου να το γνωρίσει και να νιώσει άνετα με αυτό. Ακόμη, θα πρέπει να αφορά στην ίδια την σεξουαλική επαφή και τους «κανόνες» που θα πρέπει να έχει ο έφηβος κατα νου γύρω από αυτό το θέμα. Σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν βιβλία κατάλληλα για την ηλικία του τα οποία ευκολα μπορεί κανείς να βρει σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και να αποτελέσουν αφορμή για την συζήτηση αυτή. Τέλος, θα πρέπει να συζητηθεί η αναγκαιότητα ο έφηβος να ασχολείται με το σώμα του σε στιγμές αυστηρά ιδιωτικές και σε χώρο όπου θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητά του.http://www.real.gr/
AdTech Ad