Έγκλημα ή λύτρωση; 9 και 11 ετών παιδιά οι νεότεροι που υποβλήθηκαν ποτέ σε ευθανασία

"Είδα τόσο μεγάλη πνευματική και σωματική ταλαιπωρία που νομίζω ότι κάναμε κάτι καλό" δήλωσε μέλος της επιτροπής του Βελγίου που ελέγχει τις σχετικές διαδικασίες.

Δύο παιδιά, ηλικίας 9 και 11 ετών, είναι οι νεότεροι ηλικιακά άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε ευθανασία, όπως αναφέρει η Washington Post.
Η ευθανασία έγινε με ένεση στο Βέλγιο, το οποίο είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που επιτρέπει σε άρρωστα παιδιά που "ταλαιπωρούνται αφόρητα" να τερματίσουν τη ζωή τους.
Οι θάνατοί τους σημειώθηκαν την περίοδο 2016-2017 και αποκαλύφθηκαν από την πρόσφατη έκθεση του CFCEE, της επιτροπής που επιβλέπει τα σχετικά με την ευθανασία στο Βέλγιο. Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται ότι οι Βέλγοι γιατροί χορήγησαν θανατηφόρες ενέσεις σε τρία παιδιά κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης διετίας, συμπεριλαμβανομένου ενός 17χρονου που έπασχε από μυική δυστροφία.
Το 9χρονο παιδί που είχε όγκο στον εγκέφαλο και ο 11χρονος που έπασχε από κυστική ίνωση, ήταν τα πρώτα παιδιά κάτω των 12 ετών που υποβλήθηκαν σε ευθανασία παγκοσμίως, όπως δήλωσε μέλος του CFCEE στην Washington Post.
Να σημειωθεί ότι το Βέλγιο από το 2014 έχει άρει περιορισμούς στο νόμο περί ευθανασίας, επιτρέποντας στους γιατρούς να τερματίζουν τη ζωή ενός παιδιού, αν τους ζητηθεί. Οι γιατροί πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν ότι το παιδί είναι "σε μια απελπιστική ιατρική κατάσταση σταθερής και αφόρητης ταλαιπωρίας, η οποία δεν μπορεί να ανακουφιστεί και μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμα τον θάνατο".
Το παιδί πρέπει να γνωστοποιήσει την επιθυμία του γραπτώς και στη συνέχεια θα εξεταστεί από παιδοψυχιάτρους για να διαπιστωθεί αν είναι στην νοητική κατάσταση για να πάρει μια τέτοια απόφαση και δεν "επηρεάζεται από τρίτους". Οι γονείς του μπορούν να παραβλέψουν τις επιθυμίες του. Μετά την ευθανασία, επιτροπή εξετάζει την υπόθεση για να ελέγξει αν όλα έγιναν σωστά.
"Είδα τόσο μεγάλη πνευματική και σωματική ταλαιπωρία που νομίζω ότι κάναμε κάτι καλό" δήλωσε ο Λουκ Προυτ, μέλος του CFCEE, στην εφημερίδα σχετικά με τις περιπτώσεις των τριών παιδιών.
Πηγή: Independent

Η λίστα ιστολογίων μου