Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη - Έλιωσε η άσφαλτος στην Ολλανδία


Σε κλοιό καύσωνα παραμένει απ΄άκρη σ΄άκρη η Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να έχουν σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα.
Η Ιβηρική χερσόνησος βράζει. Στην Πορτογαλία καταγράφονται καθημερινά θερμοκρασίες-ρεκόρ, με την υψηλότερη στους 47 βαθμούς Κελσίου.
τρσσρτφΗ Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε συναγερμό μεγάλο τμήμα της χώρας, την που εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες στα νότια της χώρας.



τερσρΣτην Ισπανία οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο θερμοπληξίας σε 41 από τις 50 επαρχίες της χώρας, μετά το θάνατο τριών ανθρώπων από θερμοπληξία στην Κόρδοβα της Ανδαλουσίας.
Στην Ολλανδία οι Αρχές έκλεισαν ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων όπου είχε λιώσει η άσφαλτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών!


δφσΣε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Ιταλία, όπου μια 79χρονη πέθανε από θερμοπληξία στην περιοχή της Λιγουρίας.
Αντιμέτωπες με πρωτοφανείς θερμοκρασίες βρίσκονται και οι περισσότερες περιοχές της Γερμανίας. Σε συνδυασμό με τις χαμηλές βροχοπτώσεις του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές οι καλλιέργειες και να ζητούν οι αγρότες οικονομική ενίσχυση από το κράτος.
Στην Ελβετία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών επιτράπηκε στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να φορούν σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια αντί για τις στολές τους.https://www.liberal.gr


Η λίστα ιστολογίων μου