Ψηφοθηρία διά της… «κλοπής»! ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 2 Μάη, η κυβέρνηση κατέθεσε στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί είδαμε να αναθεωρούν για το 2019 τα «σεσημασμένα» (κατά την παλιά ορολογία του κ. Τσίπρα) πλεονάσματα πάνω και από τα όρια λεηλασίας που είχαν καθορίσει στον Προϋπολογισμό.
    Ετσι, ενώ ο Προϋπολογισμός μιλούσε για πλεονάσματα ύψους 3,96% του ΑΕΠ, δηλαδή περί τα 7 δισ. ευρώ, στο πρόγραμμα που κατέθεσαν προβλέπεται πλεόνασμα 4,1%.
    Αυτό, σε συνδυασμό με την πορεία του ΑΕΠ, σημαίνει υπέρβαση των αντιλαϊκών στόχων κατά επιπλέον 1,14 δισ. ευρώ. Δηλαδή, πάνω από 8 δισ. ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και, ω του θαύματος! Πόσα είναι τα «θετικά» μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας για το 2019 και που, παρά τα λεγόμενά τους, υπερψήφισαν οι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ; Είναι – ακριβώς- 1,14 δισ. ευρώ!
    Δηλαδή, τα κόλλυβα που μοιράζουν σαν «παροχές» δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από την -ισόποση- αύξηση των ήδη απάνθρωπων, εξοντωτικών, κανιβαλικών πλεονασμάτων για τα οποία δεσμεύτηκαν στις Βρυξέλλες.
    Με άλλα λόγια: Είχαν δεσμευτεί ότι θα πάρουν 7, πήγαν και δεσμεύτηκαν ότι θα πάρουν πάνω από 8 και αυτά τα παραπανίσια κλεμμένα τα παρουσιάζουν σαν… «επιστροφή-παροχή»!
    Αυτό κάνουν: Παίρνουν πάνω από 8 δισ. και (λένε ότι) μοιράζουν το 1! Αυτό στην κανονική ζωή λέγεται κλοπή εις την ογδόη. Στη γλώσσα του «ηθικού αριστερού πλεονεκτήματος» του κ. Τσίπρα, όπως και στη γλώσσα της «λαϊκής» Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη (αφού τα ίδια ψηφοθηρικά έκανε και η Ν.Δ. με τον κ. Σαμαρά το 2014), λέγεται… «θετικά» μέτρα.https://www.imerodromos.gr

Η λίστα ιστολογίων μου