Με «νουθεσίες» και απειλές η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Για «προκλητικές ενέργειες» και «ανεύθυνες δηλώσεις» για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, δίνοντας συνέχεια στην καθημερινή «υπενθύμιση» των αιτιάσεων επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο όνομα της τουρκικής αστικής τάξης .
«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθάνε να επιλυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Χουλούσι Ακάρ κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης για τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας «Θαλασσόλυκος».
«Η επιθυμία και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, η οποία έχει την μακρύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, να γίνονται σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σέβονται αυτά τα θέματα. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Επιπλέον τόνισε ότι η Τουρκία «σε κάθε περίπτωση εκφράζει ότι συντάσσεται με μία λύση στα προβλήματα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».
Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες στην Αθήνα ο Χουλούσι Ακάρ εξήγησε ότι ολοκληρώθηκαν «στην κατεύθυνση της συμφωνίας που κάναμε με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη».
«Πιστεύω ότι αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στο μέλλον και νομίζω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας.https://www.902.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου