Γιατί με 71 μόλις υποψήφιους, μέσα στη «θάλασσα» των υποψηφιοτήτων;

Γιατί με 71 μόλις υποψήφιους, μέσα στη «θάλασσα» των υποψηφιοτήτων;

Γιατί με 71 μόλις υποψήφιους, μέσα στη «θάλασσα» των υποψηφιοτήτων;

Ήδη έχουν ανακοινωθεί, μετά Βαΐων και κλάδων, τα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων στις εκλογές του Ιούλη και έπεται ασφαλώς συνέχεια.
Ονόματα τρανταχτά, γνωστά , ονόματα πολλά… Ζητούν την ψήφο , βασικά οι δύο μονομάχοι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ της κυβερνητικής εξουσίας και στο σκοπό αυτό επιστρατεύουν όσα και όσους μπορούν.Γεμίζουν τα ψηφοδέλτια. Ζητούν εκλογική ενίσχυση και κάποιοι, χωρίς να κοκκινίζουν, ζητούν και οικονομική ενίσχυση απ’το λαό μας για να τα «φέρουν βόλτα» στις , αληθινά, μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις.
Ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν τις παχυλές επιχορηγήσεις που απλόχερα τους ταΐζει το αστικό κράτος…κι αυτοί καταπίνουν, φορτώνοντας όχι τα ταμεία του κράτους αλλά τις πλάτες του λαού.
Κι όμως ζητούν τη στήριξη μας, και την οικονομική!!!Μ-Λ ΚΚΕ…71 υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα…άνθρωποι του αγώνα για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού μας…..άνθρωποι απλοί, άγνωστοι με τα μέτρα και σταθμά του σταρ σύστεμ των εκλογών, γνωστότατοι όμως για την καθημερινή τους παρουσία στο πλάι του εργάτη, του αγρότη, του νέου, του άνεργου…
Δεν υπάρχουν περισσότεροι; Αναρωτιέται κανείς. Και βέβαια υπάρχουν.
Οι οικονομικές δυσκολίες είναι αυτές που επέβαλαν στο Μ-ΛΚΚΕ να περιορίσει τον αριθμό των υποψηφίων του στους νομούς της χώρας. Τα παράβολα (150 ευρώ για κάθε υποψήφιο και 45 ευρώ για την κατάθεση κάθε υποψηφιότητας στους δικαστικούς επιμελητές) δημιουργούσαν ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος αν συνυπολογιστεί και το σημαντικό οικονομικό κόστος συμμετοχής μας στις ευρωεκλογές πριν ένα μήνα.Το Μ-Λ ΚΚΕ όμως έχει μάθει από τα γεννοφάσκια του να μη λυγίζει μπροστά στις δυσκολίες, όσο μεγάλες κι αν φαίνονται, κι αν είναι.
Έχει δηλώσει και ξαναδηλώνει πως στηρίζεται στις δικές του αποκλειστικά δυνάμεις, στην ενίσχυση που υπερήφανα ζητάει , με καθαρό το πρόσωπο, από τους εργαζόμενους και το λαό μας.Γιατί δεν πήρε ούτε λεπτό από τα ταμεία των αστών, κι αυτό που λέει το εννοεί.
Γιατί αυτήν ακριβώς την ενίσχυση επιθυμεί να έχει.
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ Μ-Λ ΚΚΕ

Γραφείο Τύπου Κ.Ο.Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ

Η λίστα ιστολογίων μου