Red Rebels: Ξέρουμε γιατί είμαστε πρόσφυγες και δε δεχόμαστε να μείνουμε για πάντα πρόσφυγες

Red Rebels: Ξέρουμε γιατί είμαστε πρόσφυγες και δε δεχόμαστε να μείνουμε για πάντα πρόσφυγες

Οι Red Rebels είναι ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών της Νέας Σαλαμίνας κι έχουν αποδείξει πολλές φορές πως απεχθάνονται το No Politica. Έβγαλαν λοιπόν μια ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, παίρνοντας θέση ενάντια στο ξεπούλημα του νησιού και τους εθνικιστές πατριδοκάπηλους, που φωνάζουν για τους φιλικούς αγώνες της Ν. Σαλαμίνας με Τουρκο-κυπριακές ομάδες, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να προωθούν μια καμουφλαρισμένη διχοτόμηση, για να υπηρετήσουν τις δικές τους μπίζνες.
Όσοι μας ξέρουν, ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε απλά ένας οπαδικός Σύνδεσμος. Είμαστε ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, παιδιά της προσφυγιάς, παιδιά του Βαρωσιού. Από εκείνους τους πρόσφυγες όμως που ξέρουν ΓΙΑΤΙ είναι πρόσφυγες και που ΔΕΝ δέχονται να μείνουν για πάντα πρόσφυγες.
Και επειδή τα “no politica” τα ακούμε βερεσέ, εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να παίρνουμε θέση για όλα όσα λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες για το μέλλον του Βαρωσιού. Το μέλλον της δικής μας πόλης. Φημολογείται από κύκλους των κατεχομένων για να ανοίξει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (όχι για να επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της) αλλά υπό διοίκηση του ψευδοκράτους και του κατοχικού στρατού. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για την οριστική ταφόπλακα για την αγαπημένη μας πόλη και για την Κύπρο. Για εμάς και όλους τους Αμμοχωστιανούς μια είναι η επιλογή: Το Βαρώσι πρέπει να ανοίξει ΜΟΝΟ για να επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της. Όχι για να εποικιστεί, ούτε για να γίνει αντάλλαγμα για την οριστική διχοτόμηση του τόπου μας.
Γιατί όσα συζητιούνται σήμερα για το Βαρώσι δεν είναι άσχετα με το γεγονός ότι, ο ΠτΔ αντί να συζητά με Τουρκοκυπρίους που θέλουν την επανένωση του νησιού, κάνει μυστικά δείπνα με τους εκλεκτούς της Άγκυρας που θέλουν διχοτόμηση (βλέπε ψευδοϋπουργός Εξωτερικών, Οζερσάι στον οποίο ανήκει η «ιδέα» για άνοιγμα του Βαρωσιού υπό διοίκηση του ψευδοκράτους).
Γιατί δεν μιλούν τα προσφυγικά «εθνικόφρονα σωματεία»; Οι πρόσφυγες που δήλωναν οπαδοί του Προέδρου. Όλοι εκείνοι που πριν μερικούς μήνες κατηγορούσαν τη Σαλαμίνα επειδή θα έπαιζε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με μια τουρκοκυπριακή ομάδα, γιατί δεν έχουν μιλήσει ακόμα; Πώς γίνεται να ήταν «προδοτικός» ένας δικοινοτικός αγώνας ποδοσφαίρου, αλλά να μην αξίζει σχολιασμού ένα μυστικό δείπνο για να παζαρευτεί το μέλλον της πατρίδας μας;
Κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται τα σημάδια και οι ενδείξεις ότι ο ΠτΔ είναι διατεθειμένος να συζητήσει και να δεχθεί «άλλες λύσεις» στο Κυπριακό, δηλαδή μια καμουφλαρισμένη διχοτόμηση. Που σημαίνει να ξεγραφτεί μια για πάντα και η μισή Κύπρος και το Βαρώσι. Αν τελικά αποδειχθεί αυτό, απλά θα σημαίνει ότι η παράταξη που ευθύνεται για το ξεπούλημα της Κύπρου και για το ότι γίναμε πρόσφυγες στον τόπο μας, θα ολοκληρώσει την προδοσία. Καμία έκπληξη για εμάς. Πάντα ξέραμε, ότι για αυτή τη φάρα οι μπίζινες με τα φυσικά αέρια, τα δισεκατομμύρια από την πώληση διαβατηρίων και πύργων, αξίζουν παραπάνω από την πατρίδα μας, την πόλη μας, τον τόπο μας.
Oύτε το Βαρώσι μας, ούτε η μισή Κύπρος είναι για ξεπούλημα.
«Και μεις πουλιά που διώξαν μας τον Αύγουστο οι εχθροί σου
να ξέρεις θα γυρίσουμε πιστοί στην άνοιξή σου»http://www.katiousa.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου