Οι Μακεδονομάχοι που έγιναν αρνάκια

Οι Μακεδονομάχοι που έγιναν αρνάκια

Οι υπουργοί της ΝΔ μιλούν για «επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές» (Μ. Βαρβιτσιώτης), και για «ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» (Ν. Παναγιωτόπουλος) - ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα, και την πάγια εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που, με αφορμή τις Πρέσπες, ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους»
Η Ν.Δ. επέλεξε προεκλογικά να διχάσει την ελληνική κοινωνία επενδύοντας καιροσκοπικά και υποκρικά στο Μακεδονικό και υποστηρίζοντας τα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Σήμερα, ως κυβέρνηση, έχει κάνει ήδη στροφή 180 μοιρών μιλώντας με «ρεαλιστικούς» όρους και ξεχνώντας τους πύρινους λόγους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Την Τετάρτη 17/7, μιλώντας σε πάνελ με θέμα «τα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές».
Σημείωσε παράλληλα ότι «θα υπερασπιστούμε όμως τα εθνικά συμφέροντα και προϊόντα με ονομασία προέλευσης Μακεδονία». «Η Συμφωνία έλυσε τα πολιτικά ζητήματα και αφήνει χώρο για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά, σε πλήρη αντιδιαστολή με τα όσα δήλωσε πριν τις εκλογές το κόμμα του.

«Εάν εφαρμοστεί η Συμφωνία μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» (!)

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος και μακριά από τις εθνικιστικές κορώνες στις οποίες μας είχε συνηθίσει η ΝΔ, πως «για να σταθεί η Συμφωνία θα πρέπει και τα δύο μέρη να παραμείνουν προσηλωμένα στους ουσιώδεις όρους αυτής. Εάν εφαρμοστεί απερέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» επεσήμανε.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που συμμετείχε στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας που εξασφαλίζει ένα... καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες.
«Βασικός πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής είναι πως τα καλά νέα για τον γείτονα είναι καλά νέα για εμάς και το αντίστροφο» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικολα Ντιμιτρόφ τονίζοντας πως μόνο μέσω του διαλόγου επιλύονται οι διαφορές. «Είμαστε πλέον στην κορυφή του λόφου στις σχέσεις μας. Πίσω μας έχουμε την καχυποψία, το σκοτάδι, το χειμώνα και μπροστά μας το πράσινο, φως και την άνοιξη» είπε για να προσθέσει ότι θα πρέπει να δούμε πλέον την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών όχι σαν ένα βάρος αλλά σαν μια ευκαιρία» (πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, athina984.gr).

«Kαλά ξεμπερδέματα με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές», εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραπάνω δηλώσεις υπουργών σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών:
Επί μήνες, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πατριδοκαπηλία, υποδαυλίζοντας τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία, για να αλιεύσουν ψήφους από τα ακροδεξιά. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για ανταλλαγή της μη περικοπής των συντάξεων, με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα. Τώρα, οι υπουργοί της μιλούν για «επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές» (Μ. Βαρβιτσιώτης), και για «ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» (Ν. Παναγιωτόπουλος).
Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα, και την πάγια εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που, με αφορμή τις Πρέσπες, ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους.

«Πλήρης εξευτελισμός»: Το σχόλιο Παπαδημούλη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζει:

Το σχόλιο του Ν. Κοτζιά

«Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών», σημειώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Ωστόσο, ο ίδιος συμπληρώνει ότι «επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1100 επιστολές+εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτο αίματα, ρωτώ μήπως,λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;»https://left.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου