Ζακ Κωστόπουλος: Τι καταγγέλλει ο πατέρας του ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του

Ζακ Κωστόπουλος: Τι καταγγέλλει ο πατέρας του ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια.
«Είναι καθαρή δολοφονία την οποία έχει δει χιλιάδες κόσμος στις κάμερες και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Από εκεί και πέρα για τι κράτος δικαίου να μιλήσουμε, για τι δημοκρατία να μιλήσουμε, για τη Δικαιοσύνη;», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του Ζ. Κωστόπουλου.
«Εγώ δεν βλέπω κάτι… Τους υπόσχομαι ότι θα το πάω μέχρι εκεί που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα το πολεμήσω με κάθε νομική δυνατότητα που έχω», υπογράμμισε.
«Δεν έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα γιατί δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Δεν έχει κάνει τίποτα με την ΕΔΕ για τους αστυνομικούς, δεν έχει ορίσει δικάσιμο, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχανε ο κοσμηματοπώλης με τον άλλον δεν μας έχει δώσει. Δεν μας έδωσε οπτικό υλικό από την γύρω περιοχή, δεν έχει κάνει κάτι», σχολίασε.
«Πώς να έχω εμπιστοσύνη; Είμαι διπλά θυμωμένος, διπλά απελπισμένος. Αν δεν βρω δικαιοσύνη θα απευθυνθώ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και εκεί πιστεύω ότι μπορώ να βρω δίκιο. Εδώ πια τα πράγματα δεν βαδίζουν όπως θα έπρεπε να βαδίσουν σε μια δημοκρατική χώρα», σημείωσε.
Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του ANT1, εδώ και πέντε μήνες η οικογένεια και οι φίλοι του Ζ. Κωστόπουλου βρίσκονται εν αναμονή της κρίσης του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, από τότε που ο ανακριτής της υπόθεσης κήρυξε το πέρας της ανακριτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν ενώπιόν του κατηγορούμενοι δύο επιχειρηματίες της περιοχής και τέσσερις αστυνομικοί.
Ενας χρόνος χωρίς δικαιοσύνη, Ενας χρόνος αγώνα
«Πέρασε ένας χρόνος με ψέματα, προσβολές και τυμβωρυχίες. Ο Ζακ, περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστας και μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκε από όλα αυτά που πολεμούσε όσο ζούσε.
»Από τον κοινωνικό εκφασισμό, τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τη θεσμική βία και την κοινωνική απάθεια. Πρώτα στην κοινωνική αρένα της Γλάδστωνος κι έπειτα στη μιντιακή αρένα», σημειώνει στο κάλεσμά της για την αυριανή πορεία η ανοιχτή συνέλευση για τον ΖΑΚ/τη ZACKIE.
«Θα αγωνιστούμε για να δικαιωθούν οι μνήμες των δολοφονημένων αδερφών μας, του Ζακ, του Παύλου, της Ελένης, του Πετρίτ και όλων αυτών που “δεν χώρεσαν” στις πατριαρχικές και ρατσιστικές ιεραρχήσεις. Ξέρουμε ότι ο δρόμος για την ισότητα είναι μακρύς και γεμάτος αγκάθια, αλλά θα τον πάμε μέχρι τέλους. “Με αγάπη και γκλίτερ”, όπως μας έμαθε η Zackie, να ξορκίσουμε τον θάνατο».
Προσυγκέντρωση 2 μ.μ. στη Γλάδστωνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.https://tvxs.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου