ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Δεν είδαν, δεν άκουσαν», οι θρασύδειλοι τραμπούκοι

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Δεν είδαν, δεν άκουσαν», οι θρασύδειλοι τραμπούκοι

Ολοκληρώθηκαν, χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης οι απολογίες των χρυσαυγιτών (Δ. Αγριογιάννη, Μάρ. Ευγενικού, Θωμ. Μαρία, Κ. Παπαδόπουλου) του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα στις 12.6.2012. Η απολογία του επικεφαλής, Αναστ. Πανταζή, θα συνεχιστεί σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι οι χρυσαυγίτες τραυμάτισαν 4 μετανάστες στο σπίτι τους. Τον Εμπαράκ Αμπουζίντ, που κοιμόταν μάλιστα στην ταράτσα, τον χτύπησαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Και αυτή η δολοφονική επίθεση ήταν οργανωμένη κατά τα πρότυπα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου και έγινε με ρόπαλα, ξύλα, καδρόνια και σιδερένιους λοστούς, με συνέπεια ο Αιγύπτιος αλιεργάτης να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε μεταξύ άλλων και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στο σαγόνι. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν και από τα θύματα. Ο πυρηνάρχης, Αναστ. Πανταζής, είναι κατηγορούμενος και για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, πριν από την επίθεση, το στέλεχος της οργάνωσης Ι. Λαγός δήλωνε: «...Εχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην Ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...».
«Δεν είδαν, δεν ξέρουν» κι αυτοί
Από τις απολογίες τους αναδείχθηκε ότι παραμένουν αμετανόητοι χρυσαυγίτες και εγκληματίες ναζιστές. Η θρασυδειλία μέχρι σημείου αυτοεξευτελισμού τους αποκαλύφθηκε χαρακτηριστικά και χτες, σε όλο της το μεγαλείο, με τον χρυσαυγίτη Κ. Παπαδόπουλο να «θυμάται» αφού, όπως δήλωνε σε όλους τους τόνους, δεν είχε συμμετοχή και παρουσία σε καμία δράση της οργάνωσης, ότι δέχθηκε να φωτογραφηθεί σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής φορώντας την μπλούζα της, με αντίτιμο 25 ευρώ τα οποία δεν πήρε ποτέ! Υποστήριξε ότι του τα «έταξαν» μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, έξω από ένα σχολείο. «Δεν είμαι χρυσαυγίτης - επανέλαβε - το είδα ως δουλειά. Αλλά τελικά δεν πληρώθηκα ποτέ!». Τα όσα είπε ήταν για να δικαιολογήσει την παρουσία του σε σχετική φωτογραφία.
Κατά τ' άλλα και αυτός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση: «Λένε ότι με αναγνωρίζουν, ενώ εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν συμμετείχα στην επίθεση, δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή». Και αυτός πιέστηκε, όπως είπε, από τις ανακρίτριες για να πει ότι κάποιοι συγκατηγορούμενοί του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Για το πώς βρέθηκε το τηλέφωνό του στον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Πατέλη, δεν έδωσε φυσικά καμία πειστική απάντηση.
Σημειωτέον, με το γνωστό μότο «δεν άκουσα, δεν είδα, δεν το έχω πει» αρνήθηκαν ότι είχαν οργανωμένη σχέση με τη ναζιστική οργάνωση και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του, αποδεχόμενοι μόνο ότι είναι ψηφοφόροι, ή ότι παρακολούθησαν κάποια ομιλία, κάποια δράση, κάτι, κάπου... Είναι χαρακτηριστικό ότι αναίρεσαν όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία που αναδείχθηκαν γι' αυτούς και από τα όσα είχαν συνομολογήσει στις ανακρίτριες για τις ευθύνες των πράξεών τους.
Ο Δ. Αγριογιάννης προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση του δικαστηρίου όταν αρνήθηκε όχι μόνο όσα κατέθεσε στην ανάκριση αλλά και όσα προσκόμισε σε υπόμνημά του, όπως π.χ. ότι δύο από τους συγκατηγορούμενούς του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και ότι ο πυρηνάρχης, Αν. Πανταζής, ζήτησε και αποδέχθηκαν από κοινού συνεννόηση για κοινή υπερασπιστική γραμμή. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου: «Αστειεύεστε; Εχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τι είπατε... Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο...», είπε χαρακτηριστικά. Και ο Μάρκ. Ευγενικός αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση, μην μπορώντας να εξηγήσει τις αντιφάσεις στην απολογία του στη δίκη, με τα όσα κατέθεσε στην ανάκριση.
Στην ίδια γραμμή και η απολογία του Θ. Μαρία, που επίσης αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας, λίγο έως πολύ, ότι εκβιάστηκε και αναγκάστηκε να πει τα όσα είπε στους ανακριτές «για να μην καταλήξω σε στρατιωτική φυλακή» γιατί ήταν φαντάρος! Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί υπέγραψε την απολογία του, όσο και ο δικηγόρος του, δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση. Αλλά και μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι έπεσαν σε αντιφάσεις ακόμα και για το πώς ήταν ντυμένοι, αν φορούσαν τα καλά τους, αν φορούσαν πουκάμισο ή μπλούζα κ.τ.λ.https://www.rizospastis.gr

Η λίστα ιστολογίων μου