Φίμωση φωτορεπόρτερ, τον συνέλαβαν κατά την εκκένωση της κατάληψης προσφύγων στα Εξάρχεια

Φίμωση φωτορεπόρτερ, τον συνέλαβαν κατά την εκκένωση της κατάληψης προσφύγων στα Εξάρχεια

Στη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου προχώρησε η αστυνομία το πρωί κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης προσφύγων και μεταναστών του πρώην 5ου Λυκείου Αθηνών. Το περιστατικό καταγγέλλουν ο έμπειρος φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και η «ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Σύμφωνα με τον Μάριο Λώλο, ο φωτορεπόρτερ είχε ενημέρωση από πριν για την επιχείρηση της αστυνομίας και βρισκόταν στο σημείο για να πάρει φωτογραφίες. Όταν ξεκίνησε η επέμβαση και έγινε αντιληπτός, οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν να συνεχίσει και τον προσήγαγαν. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου η προσαγωγή έγινε σύλληψη και πρόκειται να περάσει από Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
«Τι έκανε και διατάραξε την οικιακή ειρήνη, βάραγε κατσαρόλες; Απλά έβγαζε φωτογραφίες», δηλώνει στο 3point ο Μάριος Λώλος και κάνει λόγο για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Με βάση το συμβάν αυτό, να υποθέσουμε ότι θα μπορούν πλέον να προσαγάγουν τον οποιοδήποτε φωτορεπόρτερ κάνει τη δουλειά του είτε στον δρόμο είτε σε ιδιωτικό χώρο με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης».
«Το ερώτημα το δικό μου είναι ‘από τη στιγμή που η αστυνομία εκτελούσε τα νόμιμα, τι φοβήθηκε από τις φωτογραφίες μέσα στην κατάληψη;'» καταλήγει ο Μ. Λώλος.https://3pointmagazine.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου