Νεκρό μωρό 9 μηνών στη Μόρια

Τον θάνατο ενός μωρού, 9 μηνών, στον προφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, από αφυδάτωση, γνωστοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο θάνατος του βρέφους έγινε πριν λίγες μέρες και η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσε την Παρασκευή τις πληροφορίες για την τραγωδία.
«Παιδιά πεθαίνουν στην Ευρώπη λόγω της παραμέλησης της υγειονομικής περίθαλψης & των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν 4 χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι εξωφρενικό & δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων που είναι στη #Μόρια, βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Ευρωπαική Ένωση πρέπει να δράσουν άμεσα!» αναφέρουν επίσης οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε επόμενες αναρτήσεις τους.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο θάνατος του βρέφους έγινε πριν λίγες μέρες και η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσε την Παρασκευή τον θανατό του.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ @MSFgreece
#Ελλάδα: Μωρό 9 μηνών πέθανε στη #Moria από αφυδάτωση. Η ομάδα των MSF επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με το νοσοκομείο. Είμαστε συντετριμμένοι από τη νέα αυτή τραγωδία.
19