«Ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν είσαι στα τελικά στάδια»!

Σε μια πρωτοφανούς κυνισμού δήλωση προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τον καρκίνο ασθένεια που δεν είναι επείγουσα και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται για τους ανασφάλιστους στα δημόσια νοσοκομεία, παρά μόνο στα τελικά της στάδια!
Σε μια πρωτοφανούς κυνισμού δήλωση προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τον καρκίνο ασθένεια που δεν είναι επείγουσα και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται για τους ανασφάλιστους στα δημόσια νοσοκομεία, παρά μόνο στα τελικά της στάδια!
Οι ανάλγητες δηλώσεις του υπουργού Υγείας παρατίθενται σε δημοσίευμα της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας Washigton Post (με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου), η οποία αναφέρεται στην κατάρρευση του συστήματος περίθαλψης στην Ελλάδα. Μάλιστα, η εφημερίδα περιγράφει την οδύσσεια ενός ανασφάλιστου ηλικιωμένου καρκινοπαθούς, του 60χρονου Νίκου Σολωμού, ο οποίος αδυνατεί να βρει τα χρήματα για να θεραπευτεί από την επάρατη νόσο.
Όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, ο 60χρονος Νίκος Σολωμού και η 52χρονη σύζυγός του Αμαλία πλήρωναν ένα ασφαλιστικό ταμείο για χρόνια, που τους παρείχε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη με μικρό ή καθόλου κόστος. Από τη στιγμή, όμως, που η επιχείρησή τους πτώχευσε, δεν μπορούσαν να αντέξουν τα ασφάλιστρά τους και εξέπεσαν στην κατηγορία των ανασφάλιστων. Το 2011, ο 60χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου και αναγκάστηκαν να πουλήσουν γεωργικό εξοπλισμό και ακίνητο για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα, που γρήγορα έφθασαν πάνω από 68.000 δολάρια (περίπου στις 50.000 ευρώ). Την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και στο συκώτι. Ο 60χρονος καρκινοπαθής λέει στην εφημερίδα: «Ο καρκίνος είναι δυνατόν ακόμη να νικηθεί. Αλλά οι λογαριασμοί δεν είναι». Και συνεχίζει: «Η εγχείρηση μόνο κοστίζει 12.000 ευρώ. Απλώς δεν τα έχουμε. Είναι αστείο. Είδα τον πρόεδρο Ομπάμα τις προάλλες στην τηλεόραση, ο οποίος μιλούσε για το πώς οι ΗΠΑ, μια χώρα γνωστή για την ψυχρότητα απέναντι στους πολίτες της, προσπαθεί να βοηθήσει τους ανασφάλιστους. Εδώ έχουμε το αντίθετο. Το κράτος σε φρόντιζε στο παρελθόν. Τώρα, όμως, αν αρρωστήσεις στην Ελλάδα, έχεις ημερομηνία λήξης».
Στον αντίποδα, η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος περιγράφει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους ανασφάλιστους, δημιουργώντας ένα ταμείο 17,6 εκατ. δολαρίων για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις με τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το μνημείο, όμως, κυνισμού και αναλγησίας ακολουθεί. Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει επί λέξει ότι «οι επείγουσες καταστάσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται στα δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα απο το καθεστώς ασφάλισης. Αλλά ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός και αν είσαι στα τελικά στάδια»…
Κύκλοι του υπουργείου Υγείας διέρρεαν χθες ότι ο κ. Γεωργίαδης αναφερόταν στις χρόνιες παθήσεις, ωστόσο, μέχρι και χθες, 5 μέρες μετά το δημοσίευμα, δεν είχε εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση διάψευσης.
Τον ισχυρισμό αυτόν, πάντως, για τον καρκίνο οι πολίτες τον άκουσαν και στην εκπομπή In Focus της Δημόσιας Τηλεόρασης την περασμένη Τρίτη…
Ν. ΜΟΡΦ.https://infonewstime.wordpress.com/

Η λίστα ιστολογίων μου