Ο Κώστας θα πάει Νομική με παραμορφωμένο πρόσωπο

«Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας, ρε!» Η φωνή του πατέρα στον αλυσοδεμένο 18χρονο γιο του που μεταφερόταν από τους σερίφηδες του Χρυσοχοΐδη στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ακούστηκε μέσα από τις διαδικτυακές φρυκτωρίες σε όλο τον κόσμο. Για να μάθουν όλοι την αλήθεια, για να γνωρίσουν πως αυτοί που διαδηλώνουν και αγωνίζονται είναι οι πραγματικοί «άριστοι». Όλοι ακούσαμε τη φωνή, αλλά κανείς δεν είδε το παραμορφωμένο πρόσωπο του Κώστα από το άγριο ξύλο των αστυνομικών.
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το Πριν είναι εμφανέστατα τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπο και στα πόδια του συλληφθέντα Κώστα Καλαμπόκα, ενώ είχε και χτύπημα από κλομπ στο κεφάλι! Η εικόνα του συλληφθέντα διαδηλωτή αναδεικνύει την αγριότητα με την οποία έδρασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατά πάγια τακτική, όταν ξυλοκοπούν έναν διαδηλωτή, στη συνέχεια του φορτώνουν ένα σωρό κατηγορίες, σε μια προσπάθεια κάλυψης της απαράδεκτης πρακτικής τους.
Η περίπτωση του χτυπημένου Κώστα είναι ακόμα πιο εξοργιστική, καθώς μιλάμε για έναν 18χρονο, που μόλις τελείωσε το σχολείο. Ο Κώστας Καλαμπόκας συμμετέχει ενεργά στη συλλογικότητα «Ανυπόταχτος Μαθητής», αναπτύσσοντας πολύπλευρη και συνειδητή δράση. Τον Οκτώβριο του 2018, όντας μαθητής της Β’ Λυκείου στο Λύκειο Πεύκης, συμμετείχε σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Όταν οι μαθητές κατάφεραν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, πολλοί θα θυμούνται τη φωτογραφία με τον Κώστα ανεβασμένο με τη ντουντούκα πάνω στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου να φωνάζει στον υπουργό. «Ήταν μια κίνηση αγανάκτησης, που εκφράζει πολλούς συμμαθητές μου, καθώς αισθανόμαστε πως το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν θέλουν να μας ακούσουν», είπε μετά. Δεν είναι τυχαίο πως δεκάδες μαθητές από το σχολείο του βρέθηκαν στα δικαστήρια των Ευελπίδων την Παρασκευή το πρωί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συμμαθητή τους.
Την Παρασκευή το πρωί, την ώρα που κατέβαινε από την κλούβα στην Ευελπίδων για να παρουσιαστεί στον ανακριτή, ο πατέρας του πρόλαβε να του φωνάξει: «Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας πέρασες». Λίγη ώρα πριν είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των πανελλαδικών στα λύκεια και ο Κώστας είχε πάει τόσο καλά, που μπορεί να περάσει στη Νομική Αθήνας, όπως επεδίωκε.
Σωματεία και μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε νέα κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια των Ευελπίδων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εννιά συλληφθέντες.
Πληροφορίες και φωτογραφία από το ΠΡΙΝ,http://artinews.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου