Σε σένα που χάρηκες με την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Σου είπαν πως κάποιοι λίγοι κλείνουν τους δρόμους, πως ταλαιπωρούν τους πολίτες που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους ή να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Μα οι δουλειές όλο και λιγοστεύουν και τα καταστήματα κλείνουν από μόνα τους. Και τώρα δεν θα σου επιτρέπουν ούτε καν να διαμαρτύρεσαι για αυτό.
Σου είπαν πως στη χθεσινή πολύ μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων αναγκάστηκαν να ρίξουν χημικά και να κάνουν χρήση βίας γιατί προκλήθηκαν από μια μικρή ομάδα αγνώστων. Είπαν πως έπρεπε οι αστυνομικοί να προστατεύσουν τη ζωή τους. Μόνο που τα χημικά και η βία κατευθύνθηκαν προς όλους τους χιλιάδες διαδηλωτές που έφυγαν έντρομοι, κυνηγημένοι και χωρίς να μπορούν να ανασάνουν με αποτέλεσμα τη διάλυση μιας ακόμα ειρηνικής διαδήλωσης. Το έχεις ξαναδεί το έργο με την τόσο ύποπτη ή απλά ηλίθια εξυπηρέτηση που προσφέρουν μερικές δεκάδες «μπαχαλάκηδων» που παρέχουν τη δικαιολογία για την κρατική βία εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων που έρχονται απλά να διαδηλώσουν.
Αλλά εσένα σε βολεύει να θεωρείς μπαχαλάκηδες όχι μόνο αυτούς τους ελάχιστους εξυπερετητές της κρατικής βίας αλλά και όλους αυτούς που έχουν τη δύναμη και την καρδιά να συμμετέχουν σε μια διαδήλωση και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματά σου. Πόσο βολικό είναι το δυαδικό μέτωπο μπαχαλάκηδων εναντίον αστυνομικών. Δεν είναι η αλήθεια όμως. Οι περισσότεροι βρίσκονται εκεί γιατί θέλουν να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Και οι μπαχαλάκηδες και οι αστυνομικοί τους την στερούν.
Εκείνο το «τι δουλειά έχεις εσύ να τρέχεις στις πορείες και στις διαδηλώσεις;» δεν το λες αλλά το σκέφτεσαι. Και μεταξύ μας χαίρεσαι όταν απαγορεύουν τις διαδηλώσεις , τις πορείες, τις απεργίες γιατί κατά βάθος θέλεις όλοι αυτοί που αντιστέκονται να είναι υποταγμένοι σαν και σένα.
Και ναι το καταλαβαίνω, δεν μπορεί όλοι να είναι επαναστάτες και αγωνιστές σε αυτό τον κόσμο. Τουλάχιστον όμως ας άφηνες αυτούς που μπορούν να είναι να μάχονται και για εσένα. Γιατί οποτεδήποτε έκανε η ανθρωπότητα ένα βήμα μπρος στην ιστορία αυτό οφειλόταν σε αυτούς τους τρελούς, ονειροπόλους και ανυπάκουους. Οφειλόταν σε μια απεργία, σε μια διαδήλωση, σε μια επανάσταση. Σε μια πράξη ανυπακοής. Τώρα με το χθεσινό νομοσχέδιο σε αυτό το μπρος βήμα φορέθηκαν αλυσίδες. Γιατί κάποιοι θέλουν η ιστορία να σταματήσει σε αυτούς.
Και με πρόφαση το νοικοκύρεμα τους έφερες στην εξουσία. Αλλά αυτοί νοιάζονται μόνο για τα δικά τους νοικοκυριά. Το νοικοκύρεμα που σου έταξαν έχει γίνει αστυνομοκρατία και καταστολή για να μπορούν να περάσουν όλα αυτά που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά τους. Παίρνουν λεφτά από τα νοικοκυριά τους και μετά νομοθετούν ώστε αυτά να ευνοούνται και να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους εις βάρος του κόσμου. Και αυτό το ονομάζουν νοικοκύρεμα, το ονομάζουν δημοκρατία.
Και ένα πράγμα θέλω από καιρό να σε ρωτήσω: «τι στο διάολο βρίσκεις κοινό με αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για σένα, παρά μόνο σε χρησιμοποιούν για να υπάρχουν»; Το έχεις καταλάβει, πιστεύω, πως υπάρχουν χάρη σε σένα. Το έχεις καταλάβει πως ένα από τα χέρια που κρατούσαν τη ψήφο-μαχαίρι στα δημοκρατικά δικαιώματα μέσα στη βουλή και το δακρυγόνο έξω από τη βουλή ήταν και το δικό σου;
Δημήτρης Τσιριγώτης,https://www.e-prologos.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου