Ποιές τροφές είναι επικίνδυνες;Υπάρχουν κάποια πιάτα τα οποία, όσο παραδοσιακά και αν θεωρούνται, απαγορεύτηκαν ρητώς και διά ροπάλου ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Αν και γενικά κάθε λαός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στο φαγητό, υπάρχουν και κάποια πιάτα τα οποία, όσο παραδοσιακά και αν θεωρούνται, απαγορεύτηκαν ρητώς και διά ροπάλου ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Και μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράδοξο που οι Ταϊλανδέζοι τρώνε σκύλους και οι Ιάπωνες άλογο, άλλα είναι τα πιάτα που θεωρούνται τα πλέον επικίνδυνα.
1. Σκωτσέζικα χάγγις
Πρόκειται για ένα πιάτο που αποτελεί θέμα διένεξης ανάμεσα στη Σκωτία και τις Η.Π.Α.. Είναι αρνίσια συκωταριά που βράζει μέσα στο στομάχι του ίδιου του αρνιού.
2.Ιαπωνικά Ψάρια Puffer
Τα ψάρια puffer - ή Fugu - θεωρείται κάτι σαν λιχουδιά στην Ιαπωνία και στην Κορέα, είναι διαθέσιμα στο μενού στα περισσότερα  ιαπωνικά εστιατόρια. Παρ' όλα αυτά, αν θελήσετε να τα δοκιμάσετε, μάθετε ότι τα συγκεκριμένα ψάρια περιέχουν ποσότητα τετροδοτοξίνη, ενός πολύ τοξικού δηλητηρίου, που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και ασφυξία.
3.Αψέντι
Το αψέντι παλιά το έλεγαν ποτό της ιδιοφυίας καθώς λόγω της φήμης της για την πρόκληση της δημιουργικότητας. Ωστόσο, το ισχυρό πνεύμα  στην πραγματικότητα προκαλεί  βλαβερές νευρολογικές επιπτώσεις, λόγω των αμφιλεγόμενων Thujone συστατικών του .
4.Το νωπό γάλα
Το νωπό γάλα είναι άλλο ένα τρόφιμο που απαγορεύεται, αν προηγουμένως δεν έχει υποβληθεί σε παστερίωση.
5. Στέβια
Η στέβια είναι ένα φυτό με γλυκαντική ουσία που έχει απαγορευτεί στις Η.Π.Α., την Ε.Ε., τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, το FDA έλαβε την απόφαση να απαγορεύσει τη στέβια στις Η.Π.Α., γιατί έχει συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας και καρκίνο.http://www.madata.gr

Η λίστα ιστολογίων μου