Τους πυροβόλησε γιατί «ήταν μαύροι»! -Δίωξη στρατιωτών στη Μάλτα για δολοφονία μετανάστη

Δύο νεαροί στρατιώτες στη Μάλτα συνελήφθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός μετανάστη από την Ακτή Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η Αστυνομία.
Ο ένας στρατιώτης, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, ομολόγησε στις αστυνομικές αρχές έβαλε στο στόχαστρό του μετανάστες «μόνο και μόνο επειδή ήταν μαύροι», τόνισε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) μια πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες. Ο δεύτερος στρατιώτης συνελήφθη το Σάββατο, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Ο Ιβοριανός υπήκοος Λασανά Σισέ περπατούσε προς το σπίτι του το βράδυ της 6ης Απρίλη, όταν δολοφονήθηκε από πυρά που προήλθαν από διερχόμενο αυτοκίνητο στο χωριό Χαλ Φαρ. Δύο άλλοι μετανάστες -ένας 22χρονος από τη Γουινέα και ένας 28χρονος από τη Γκάμπια- τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.
Το όχημα και το όπλο που χρησιμοποίησαν στην ένοπλη επίθεση βρίσκονται στην κατοχή των αρχών.
Η Αστυνομία διαθέτει επίσης μια κατάθεση που συνδέει έναν από τους στρατιώτες στην απόπειρα δολοφονίας ενός άλλου μετανάστη τον Φλεβάρη. Ο ένστολος φέρεται να παρέσυρε εσκεμμένα τον άνδρα με το όχημά του εγκαταλείποντας τον αναίσθητο.
Το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο ο ρατσισμός είναι ευρέως διαδεδομένος στις τάξεις των στρατιωτών που επωμίζονται τη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα.https://www.imerodromos.gr

Η λίστα ιστολογίων μου