Ένας στους τρεις Αμερικανούς υπέρ πυρηνικού χτυπήματος στη Βόρεια Κορέα με 1 εκατομμύριο θύματα αμάχους

Ένας στους τρεις Αμερικανούς υπέρ πυρηνικού χτυπήματος στη Βόρεια Κορέα με 1 εκατομμύριο θύματα αμάχους

Την αποκτήνωση που επιφέρει η ιμπεριαλιστική πολιτική και προπαγάνδα των ΗΠΑ στις συνειδήσεις ενός μεγάλου μέρους του αμερικανικού λαού αποκαλύπτει έρευνα του  Δελτίου Ατομικών Επιστημόνων, σε συνεργασία με τη βρετανική δημοσκοπική εταιρεία YouGov, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τρεις ερωτηθέντες κατοίκους των ΗΠΑ υποστηρίζουν ένα προληπτικό χτύπημα στη ΛΔΒΚ, ακόμα και πυρηνικού χαρακτήρα, αδιαφορώντας πλήρως για τις απώλειες αμάχων.
Συγκεκριμένα, το 33% των Αμερικανών “προτιμούν” ένα πυρηνικό χτύπημα, ποσοστό ελάχιστα διαφορετικό σε σχέση με εκείνους που εγκρίνουν ένα συμβατικό πλήγμα. Σοκαριστική είναι η απάθεια που επιδεικνύουν μπροστά στο ζήτημα των ανθρώπινων ζώων, καθώς, ενώ το ερώτημα περιλαμβάνει σαφώς τις εκδοχές 15.000 και 1.1 εκατομμυρίων θυμάτων, εκ των οποίων το 1 εκ. άμαχοι, δεν αλλάζει σχεδόν τίποτε στις προτιμήσεις των κυριολεκτικά αιμοβόρων οπαδών μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κοινή γνώμη υποστηρίζει με προθυμία τις δολοφονίες αμάχων σε χώρες που αντιλαμβάνεται ως εχθρικές, καθώς και περιορισμένη αποστροφή προς τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Δεν προκαλεί εντύπωση πως, ενώ, στο γενικό σύνολο, η πλειοψηφία εξακολουθεί να αντιτίθεται σε στρατιωτική δράση κατά της ΛΔΒΚ, οι περισσότεροι οπαδοί του Τραμπ υποστηρίζουν οποιασδήποτε μορφής χτύπημα στη χώρα. Επιπλέον, οι οπαδοί της θανατικής ποινής, ανεξαρτήτως λοιπών πολιτικών προτιμήσεων, εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθουσιώδεις ως προς την πρόκληση απωλειών μεταξύ Βορειοκορεατών αμάχων. Αυτό πιστοποιείται από το γεγονός πως όταν αυξάνονταν τα πιθανά θύματα στο υποθετικό σενάριο χτυπήματος από 15000 σε 1,1 εκ, η προτίμηση προς τη χρήση πυρηνικών σε αυτή την κατηγορία ερωτηθέντων αυξήθηκε από 38% σε 49%, μολονότι οι αριθμοί αυτοί σε καθαρά στατιστικό επίπεδο δεν είναι σημαντική. Χαρακτηριστικές για την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί πολύς κόσμος στις ΗΠΑ – και σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον αντίστοιχη έρευνα και σε ευρωπαϊκές χώρες – είναι οι εξηγήσεις που έδωσαν κάποιοι ερωτηθέντες για τις αιμοδιψείς κυριολεκτικά διαθέσεών τους: “Είναι η καλύτερη ευκαιρία μας να εξαλείψουμε τους Βορειοκορεάτες” ή “Να τελειώσουμε τη Βόρεια Κορέα”. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν βέβαια και τα ευρήματα των αντιπάλων της θανατικής ποινής, εκ των οποίων το όχι ευκαταφρόνητο 26% τάσσεται υπέρ ενός πυρηνικού χτυπήματος, αν “περιοριστούν” οι απώλειες στις 15000, ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει δραματικά στο 7% στην προοπτική του 1 εκ. νεκρών.
Η στάση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προπαγανδιστικής προσπάθειας στις ΗΠΑ και των υπόλοιπο “ανεπτυγμένο” κόσμο, να παρουσιαστεί η ΛΔΒΚ και οι εκάστοτε ηγέτες της ως προσωποποίηση της φρίκης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί της για ένα τμήμα των αποδεκτών αυτής της εκστρατείας να μη λογίζονται καν ως άνθρωποι, αλλά ως απλοί αριθμοί, κάτι που δυστυχώς έχουμε δει και σε περιπτώσεις αμερικανικών επεμβάσεων σε άλλες χώρες που για τον ένα ή άλλο λόγο εντάχθηκαν στον “άξονα του κακού”.
Με πληροφορίες από newsweek.com

Η λίστα ιστολογίων μου