ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Αγίων Αναργύρων - Καματερού: Δεν θα μας τρομοκρατήσουν!

Αποτελεί υπόθεση του ίδιου του λαού, όπως και της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων και της νεολαίας, να δημιουργούν, να συγκροτούν και να λειτουργούν τις δικές τους συλλογικότητες Αντίστασης και Διεκδίκησης, απέναντι στην καθημερινή επίθεση που δέχονται απ’ το σύστημα και τις κυβερνήσεις του. Συλλογικότητες και συγκροτήσεις, όπως και σωματεία, συνδικάτα, κινήσεις γειτονιάς ή και πολιτικές οργανώσεις είναι τα δικά τους όπλα, ενάντια στην άρχουσα αστική τάξη και το κράτος της. Ένα κράτος που κάθε άλλο παρά «ουδέτερο» είναι, αλλά που αποτελεί έναν μηχανισμό εκμετάλλευσης, καταπίεσης και κυριαρχίας πάνω στον λαό και την εργατική τάξη. Στο βαθμό λοιπόν που αυτές οι συγκροτήσεις και οι συλλογικότητες είναι με τη μεριά του λαού, δεν αποδέχονται τους όρους, τους ελέγχους και την επιβολή του… αντιπάλου τους, του κρατικού μηχανισμού, των κυβερνήσεων και όλων όσων αυτοί υπηρετούν. Την αστική τάξη, δηλαδή, και τους ιμπεριαλιστές. Όπως δεν αποδέχονται τις κρατικές επιχορηγήσεις ή τους νομικούς και εφοριακούς ελέγχους. Λογοδοτούν μόνο στα μέλη, στους φίλους, στο κίνημα και στον ίδιο το λαό, για τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την υπόθεση του οποίου παλεύουν. Μ΄ αυτή τη λογική αγωνιστικά, λαϊκά σχήματα γειτονιάς που συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές της λεγόμενης «Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δεν αποδέχθηκαν τον κρατικό έλεγχο, μέσω της έκδοσης ΑΦΜ, της δημιουργίας βιβλίου εσόδων-εξόδων, τραπεζικού λογαριασμού, οικονομικού διαχειριστή κοκ, ούτε θεώρησαν τους εαυτούς τους «εταιρείες»!
Τις τελευταίες μέρες, επιστολή της Επιτροπής Ελέγχου εκλογικών δαπανών και παραβάσεων της Περιφέρειας Αττικής ζητά τα στοιχεία αυτά απ’ το συνδυασμό «Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων και Καματερού». Η κίνηση αυτή της Περιφέρειας εντάσσεται στην επιδίωξη ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, που τη βλέπουμε και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συλλογικότητες και σε Οργανώσεις για αφισοκόλληση ή ανάρτηση πανό. Αυτή η προσπάθεια κρατικού ελέγχου, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης δε θα περάσει! Μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει τη μαζική και μαχητική λαϊκή απάντηση, που πρέπει να εκδηλωθεί με καταγγελίες, κινητοποιήσεις και κοινή αγωνιστική δράση.
Δημοσιεύουμε παρακάτω την Ανακοίνωση των «Δρόμων Αντίστασης Αγίων Αναργύρων – Καματερού»:

Στην εποχή της «κανονικότητας» του νόμου και της τάξης που προσπαθεί να επιβάλει το κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ, από τη μια μεγαλόσχημοι παράγοντες του συστήματος αθωώνονται για την συμμετοχή τους σε διαφορά σκάνδαλα και από την άλλη μια σειρά λαϊκές οργανώσεις της Αριστεράς καταδικάζονται με βαρύτατα οικονομικά πρόστιμα για την διάδοση των απόψεων τους. Στα πλαίσια αυτά καλούμαστε από την περιφέρεια Αττικής να καταθέσουμε τα οικονομικά μας βιβλία για την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές το Μάη του2019, με την απειλή βαρύτατου οικονομικού προστίμου. Κλήση που βασίζεται σε νόμο του 2010 που ψήφισε η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναβάθμισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως είχαμε αναδείξει και καταγγείλει δημόσια από την αρχή της συγκρότησης μας τον Απρίλη του 2019 (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠ’ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!), θεωρούμε τον συγκεκριμένο νόμο αντιδημοκρατικό που στόχο έχει τον αποκλεισμό των λαϊκών δυνάμεων από μια σειρά πολιτικές διαδικασίες και την παράδοση του λαού στην προπαγάνδα των εκφραστών του συστήματος.
Είναι μια πρακτική που με την μετατροπή της πολιτικής παρέμβασης και δράσης σε οικονομικό έγκλημα (με πρόσχημα την πάταξη της διαφθοράς) ποινικοποιεί τις πολιτικές απόψεις που δεν είναι αρεστές στο σύστημα. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και ο πρόσφατος νόμος για την εμπλοκή και τον έλεγχο του κράτους σε σωματεία και συνδικάτα των εργαζομένων.
Καλούμε το λαό και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να καταδικάσουν την συγκεκριμένη πρακτική.
Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των ανθρώπων του λαού στην οργάνωση και την συλλογική έκφραση και πάλη!
Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης!https://antigeitonies3.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου