Υπέρβαροι και αγύμναστοι εκατομμύρια νέοι Μαρίνα Κουτσούμπα


Καμπάνια υπέρ της υγιεινής διατροφής και της άθλησης ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους νέους, καθώς, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι στην Ευρώπη είναι υπέρβαροι και αγύμναστοι. Η συγκεκριμένη καμπάνια αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο της αρμόδιας επιτρόπου για τη Γεωργία, Φίσερ Μπόελ, με στόχο τη μείωση του ποσοστού των υπέρβαρων και την ευαισθητοποίηση των νέων στην άσκηση, εστιάζοντας στην προώθηση της υγιεινής διατροφής των παιδιών.

Λεωφορεία της καμπάνιας «Tasty Bunch» εντός των επόμενων 2 μηνών πρόκειται να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε 180 σχολεία με 18.000 μαθητές, προκειμένου να τους προσελκύσει και να τους πείσει για τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή τους.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις στη Βρετανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Εσθονία και τη Λιθουανία. «Δε θα επισκεφτούμε συγκεκριμένα ιδρύματα για υπέρβαρους αλλά είναι σημαντικό να μιλήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους, ακόμη και στους γονείς, για κάποιες ιδέες υγιεινής διατροφής», διευκρίνισε η επίτροπος Φίσερ Μπόελ.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των πολιτών εκτιμούν πως υπάρχουν πολλά περισσότερα υπέρβαρα παιδιά συγκριτικά με πριν από 5 χρόνια, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Και η αίσθησή τους αποδεικνύεται σωστή και επιβεβαιώνεται από έρευνες που έχουν διενεργηθεί, τα αποτελέσματα των οποίων δείχνουν πως περίπου 22 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπέρβαρα, εκ των οποίων 5 εκατομμύρια πάσχουν από παχυσαρκία.

«Κίνηση! Διότι δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πόσο κινούμαστε. Και η τάση που υπάρχει στους νέους είναι να κάθονται περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε μπροστά στο κομπιούτερ», παρατήρησε η επίτροπος, Φίσερ Μπόελ, επισημαίνοντας πως η υγιεινή διατροφή πρέπει να συνοδεύεται από άσκησηπηγη:http://www.cosmo.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου