Λουλούδια που αγαπούν τη σκιά ζωντανεύουν τον κήπο μας [photos]




Monarda
Για όσους αγαπάμε τα λουλούδια, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο για να τα φροντίσουμε τότε μπορούμε να φυτέψουμε ορισμένα από τα παρακάτω λουλούδια. Είναι ανθεκτικά, πολυετή, αγαπούν τη σκιά και με το χρώμα τους θα ζωντανέψουν τον κήπο σας.
1. Μονάρντα
Μονάρντα (μελισσοβάλσαμο, αλογομέντα, τσάι oswego, ή περγαμόντο) ονομάζεται ένα γένος φυτών που αποτελείται από 16 περίπου είδη, τα οποία είναι ποώδη, πολυετή ή μονοετή φυτά της οικογένειας Lamiaceae. Έχει άνθη με λαμπερό κόκκινο χρώμα, μακρείς μίσχους και μεγάλα λουλούδια. Απαραίτητο για τον κήπο μας.
2. Φλόγα η ανθηλοφόρος (Phlox, Paniculata)
Οι φλόγες είναι ετήσιες και πολυετείς πόες και θάμνοι. Καλλιεργούνται για τα άνθη που εμφανίζονται σε επάκριες ταξιανθίες. Αναπτύσσονται σε γόνιμα, χουμώδη, μέτρια υγρά εδάφη και σε ημισκιαζόμενες θέσεις. Τα ετήσια φυτά φυτεύονται σε ανθώνες, οι πολυετείς πόες και οι θάμνοι σε ομάδες. Η φλόγα η ανθηφόρος βγάζει άνθη χρώματος ροζ, μωβ, κοραλλί ή λευκό. Μεγαλώνει σε ύψος και απολαμβάνει το αεράκι.
3. Ορτανσία 
Οι ορτανσίες μπορεί να μην είναι πολυετή φυτά, αλλά είναι τόσο εντυπωσιακές που αξίζει να τις φυτέψετε.Τα μεγάλα τους λουλούδια ανθίζουν τον Ιούλιο και διαρκούν μέχρι το Σεπτέμβριο.
4. Παπαρούνα του δάσους (Stylophorum diphyllum)
Πρόκειται για ένα είδος φυτού που τείνει να εξαφανιστεί στον Καναδά. Βγάζει μικρά κίτρινα λουλούδια την άνοιξη και μεγάλα πράσινα φύλλα. Αναπτύσσεται σε σκιερά μέρη.
5. Αστήρ (Aster Divaricatis)
Πολυετές και ποώδες λουλούδι, είναι δυνατό να συναντήσουμε και κάποιες θαμνώδεις ποικιλίες του. Ελαφριά ξυλοποιημένος καθώς είναι ο βλαστός του όμως, σπάνια θα ξεπεράσει σε ύψος το ένα ή στην καλύτερη περίπτωση, τα δύο μέτρα.
ΑΜε την τοποθεσία να παίζει σημαντικότατο ρόλο στην ανθοφορία, τα πανέμορφα λευκά άνθη είναι δυνατό να εμφανιστούν από τον Ιούλιο ως και τον Νοέμβριο.
6. Λοβέλια (Lobelia Siphilitica)
Το κύριο είδος έχει κόκκινα άνθη, ενώ αυτός ο εξάδελφος της λοβέλιας έχει γαλάζια ή άσπρα. Αναπτύσσονται σε μεγάλο ύψος και κάθε χρόνο βγάζουν και μεγαλύτερα άνθη.
Όσον αφορά στην επιστημονική ονομασία, παλαιότερα πίστευαν ότι θεραπεύει τη σύφιλη.
7. Εχινάκεια
Η προέλευση της Εχινάκειας είναι η Βόρειος Αμερική. Η λατινική λέξη «εχινάκεια» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό έχινος, που σημαίνει σκαντζόχοιρος. Αυτό περιγράφει την ομοιότητα μεταξύ του ροζ αγκαθωτού άνθους και του σκαντζόχοιρου.
Αγοράστε το παλιό, κλασικό είδος γιατί τα νέα είδη είναι μονοετή.

Η λίστα ιστολογίων μου