Ένα test που κάνατε ήδη χωρίς να το έχετε καταλάβει

TalkingOnPhoneiStock

Ένα test που κάνατε ήδη χωρίς να το έχετε καταλάβει


Μιλάμε στο τηλέφωνο με μία φίλη/ο μας. Στην περίπτωση που καθόμαστε στο γραφείο μας, στο τραπέζι της κουζίνας ή κάπου όπου έχουμε άμεση πρόσβαση σε στυλό, το π΄ρωτο πράγμα που αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσουμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε. Σχεδιάζουμε άτσαλα ή ακανόνιστα πράγματα, λουλουδάκια, παράλληλες γραμμές κα.
DON'T MISS
Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως που κάνουμε ασυνείδητα;
1. Αφηρημένα σχέδια – Σχέδια που μοιάζουν με πίνακα του Πικάσο και συχνά δεν βγάζουν κάποιο νόημα.
Κάθε φορά που πιάνετε χαρτί και στυλό το χέρι σας ακολουθεί τη… μεταμοντέρνα σχολή και σχεδιάζετε μεγάλα, αφηρημένα σχέδια που δεν θα έλεγε κανείς πως σημαίνουν και κάτι. Συνήθως κάτι τέτοιο δείχνει πως δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε τη δεδομένη στιγμή και είστε αφηρημένοι! Αν βέβαια τα δημιουργήματά σας είναι προσεκτικά μελετημένα, με σαφείς γραμμές και με τα εσωτερικά κενά γεμισμένα με χρώμα, τότε ακόμη και αν δεν βγαίνει νόημα, το αριστούργημά σου δείχνει άτομο με πάθος και δημιουργικότητα.
2. Βέλη – Όταν το χαρτί σας μοιάζει με σχέδιο οικονομολόγου ή και χάρτη που δείχνει με βελάκια τη διαδρομή.
Αν πάλι συνηθίζετε να φτιάχνετε βελάκια, τότε αυτό υποδηλώνει άτομο που ξέρει που θέλει να πάει, γνωρίζει το δρόμο προς την προσωπική του ολοκλήρωση. Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσετε είναι φορά προς την οποία δείχνουν τα βέλη στο χαρτί. Αν τα περισσότερα δείχνουν προς την κορυφή, τότε θέλετε διακαώς να φτάσετε εκεί, πράγμα που σημαίνει απόλυτη επιτυχία. Αν πάλι τα βέλη δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, μάλλον έχετε αμέτρητες επιλογές και δεν μένει παρά να επιλέξεις ποια θα ακολουθήσετε.
3. Κύκλους – Σχηματίζετε συνεχώς μεγάλους ή μικρότερους κύκλους.
Το στυλό σχεδιάζει με μανία κύκλους; Οι μεγάλοι κύκλοι στο χαρτί δείχνουν άτομο εξωστρεφές, ειλικρινές και πρόθυμο να επικοινωνεί με τους άλλους. Παρόλ’ αυτά αν οι κύκλοι εφάπτονται, τότε φαίνεται πως σας λείπει αυτοπεποίθηση! Παρατηρήστε ανγγεμίσατε τους κύκλους με χρώμα. Αν ναι, μάλλον αυτή την περίοδο αισθάνεστε μοναξιά.
4. Λουλούδια – Συχνά φτιάχνετε μαργαρίτες ή άλλα λουλούδια.
Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αφηρημένα σχέδια στο χαρτί όταν το μυαλό ταξιδεύει. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον καλό καιρό, ούτε έχει σχέση με το γεγονός πως η άνοιξη είναι η αγαπημένη σας εποχή. Τα λουλουδάκια κρύβουν ένα άτομο ευαίσθητο, ιδιαίτερα φιλικό και προστατευτικό. Σας αρέσει να βοηθάτε τους άλλους και αυτός είναι ο δικός σας τρόπος να ξεχνάτε τις δυσκολίες της δικής σας ζωής. Παρατηρήστε τα λουλούδια: Αν μοιάζουν μαραμένα και ξερά, τότε έχετε μια ανησυχία πως μια σχέση (φιλική, ερωτική ή επαγγελματική) ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.
5. Γεωμετρικά σχήματα – Τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και ό, τι άλλο θυμάστε από το μάθημα της γεωμετρίας.
Αν κοιτάξει κανείς το τετραδιάκι δίπλα στο τηλέφωνο, θα δει ατελείωτες σελίδες γεμάτες τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και τρίγωνα. Τα γεωμετρικά σχήματα, αν είναι φτιαγμένα με προσοχή και τακτοποιημένα ζωγραφισμένα στο χαρτί, αφορούν σε έναν χαρακτήρα ικανό, με προοπτικές και σχολαστικό. Αν όμως σχεδιάζετε πολλά γεωμετρικά σχήματα το ένα μέσα στο άλλο (τετράγωνα ή τρίγωνα κτλ.), ίσως νιώθετε εγκλωβισμένοι και απογοητευμένοι από κάτι.
6. Καρδιές
Αν δεν είστε ερωτευμένοι, που σε αυτή την περίπτωση το μόνο σχέδιο που βγαίνει στο χαρτί είναι η καρδιά, τότε είστε σίγουρα αθεράπευτα ρομαντικοί που περιμένετε να ζήσετε το δικό σας παραμύθι. Όπως και να έχει, ένα χαρτί γεμάτο καρδούλες δείχνει αναμφισβήτητα έντονα συναισθηματικό άτομο.
7. Το όνομά σας – Χωρίς να το πολυσκεφτείτε, σχηματίζετε το όνομά σας, πολλές φορές και το επίθετο.
Σας έχει τύχει να πάρετε το στυλό και να ξεκινήσετε να γράφετε το όνομά σας; Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει σε περιόδους που είστε στα “κάτω σας”! Το ότι γράφετε το όνομά σας δείχνει πως προσπαθείτε να παρηγορήσετε τον εαυτό σας, να φτιάξετε τη διάθεσή σας.
8. Παράλληλες ή διασταυρούμενες γραμμές – Σχεδιάζετε ατελείωτες γραμμές, παράλληλες μεταξύ τους ή να διασταυρώνονται;
Παίρνετε το μολύβι και τραβάτε μια γραμμή. Κι άλλη μια και κάθετες και οριζόντιες. Αν οι γραμμές είναι κατά κύριο λόγο παράλληλες μεταξύ τους, είστε ένα άτομο με πολύ έντονο το αίσθημα της ειλικρίνειας. Είστε άτομο ευθύ, που πάντα θα πει και θα εκδηλώσει χωρίς περιστροφές όσα αισθάνεται. Από την άλλη οι διασταυρούμενες γραμμές δείχνουν αδιέξοδο και ένα αίσθημα πως πνίγεστε.
9. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα – Ζιγκ, ζαγκ, κυματάκια και γενικά συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία επαναλαμβάνονται ασταμάτητα στο χαρτί.
Είναι και άλλες φορές που σχεδιάζετε με μανία το ίδιο ακριβώς σχήμα. Αν σχεδιάζετε κάθετες γραμμές ή κυματάκια είστε άτομο μεθοδικό, υπομονετικό και πάντα έχετε τον έλεγχο όσων κάνετε. Από την άλλη οι ακανόνιστες γραμμές και τα ζιγκ ζαγκ μπορεί να σημαίνουν πως νιώθετε αβεβαιότητα, είστε ανήσυχοι ή θυμωμένοι με κάτι.
10. Αστέρια
Τα αστέρια δείχνουν άνθρωπο αισιόδοξο και φιλόδοξο. Έχετε στόχο να διαπρέψετε σε ό, τι κάνετε, σκέφτεστε συχνά το μέλλον και πάντα έχετε μια δημιουργική ενθουσιώδη ματιά για τα πράγματα.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου