Έκαψαν ελληνικές σημαίες στα Τίρανα

Η προκλητικότητα των Αλβανών απέναντι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να ξεπερνάει κάθε όριο. Στις μέχρι τώρα ενέργειές τους εναντίον της χώρας μας ήρθαν να προστεθούν το κάψιμο ελληνικών σημαιών έξω από την πρεσβεία μας στα Τίρανα και οι σκληρές λεκτικές επιθέσεις εναντίον της ελληνικής μειονότητας. Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα στηρίζει με κάθε τρόπο την οικονομική ζωή της χώρας.

Ειδικότερα, σε παρακινούμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, παρουσία μάλιστα και δύο βουλευτών του κόμματος των Τσάμηδων (PDU), των Σπετίμ Ιντρίζι και Ντσαμίρ Ταχίρι, κάηκαν ελληνικές σημαίες. Μάλιστα σε μία από τις ελληνικές σημαίες που έκαψαν ήταν γραμμένο το όνομα του πρόεδρου της «Ομόνοιας» και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου. Επίσης οι διαδηλωτές κρατούσαν τεράστια πανό, τα οποία έγραφαν συνθήματα κατά της χώρας μας, όπως «Η Ελλάδα η ντροπή της Ε.Ε.», καθώς επίσης και συνθήματα υπέρ των Τσάμηδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες προκλητικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε αρκετές άλλες πόλεις της βόρειας Αλβανίας, συγκεκριμένα στο Μπουρέλι και το Ντουρέσι, γεγονός που δείχνει ότι η όλη κατάσταση είναι υποκινούμενη από σκοτεινούς κύκλους της χώρας, οι οποίοι προφανώς επιθυμούν να διαρραγούν οι σχέσεις με την Ελλάδα παραγνωρίζοντας την ουσιαστική βοήθεια που ο ελληνικός λαός δίνει τις περισσότερες φορές από το υστέρημά του. Σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, τον τόνο της επίθεσης στην Ελλάδα έδιναν οι Τσάμηδες. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μάλιστα ακούγονταν πατριωτικά και εθνικιστικά τραγούδια, καθώς και ο εθνικός ύμνος της Αλβανίας.

Σκόπια: "Η Ελλάδα να αλλάξει στάση στους γείτονές της"

Ζητήσαμε "συγγνώμη» στην Αλβανία για τα ρατσιστικά συνθήματαπηγη:http://www.madata.gr

Η λίστα ιστολογίων μου