Με φόντο την Ελλάδα το κατηγορώ Τούρκων σε Γερμανία

Η εμμονή της Γερμανίας, να απορρίπτει την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε, έχει προκαλέσει, το «καταγγέλλω» των γειτόνων, για του Ευρωπαίους. Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς καταγγέλλει ανοικτά τη Γαλλία και Γερμανία ότι ενώ ωθούν την Αθήνα σ' ένα πρόγραμμα λιτότητας για να βγει από την οικονομική κρίση, παράλληλα επιδιώκουν να πουλήσουν στην Ελλάδα ακριβά όπλα.

"Ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όρους εξοπλιστικών δαπανών", δήλωσε ο κ. Μπαγκίς σύμφωνα με άρθρο της International Herald Tribune.

"Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας", πρόσθεσε. "Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Τουρκία έχουν ανάγκη από γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια", υπογράμμισε ο Μπαγκίς.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2008, δηλαδή 6,9 δις ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δις ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μέρκελ

Οι δηλώσεις του κ. Μπαγκίς αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, καθώς ήταν ένας από τους δύο υπουργούς που συνόδεψε και ξενάγησε την Τρίτη (30/03)τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.

Η Μέρκελ συνοδεύεται από εκπροσώπους επιχειρήσεων όπως η Deutsche Bank και η Airbus.

Στην ατζέντα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του ταξιδιού της στην Τουρκία, η Μέρκελ θα συμμετάσχει στις εργασίες του οικονομικού φόρουμ Τουρκίας-Γερμανίας με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη Δευτέρα (29/03) ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν θα καταλήξουν αναγκαστικά στην ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας και τόνισε ότι, «κλειδί» για την προώθηση των διαπραγματεύσεων θα είναι η περαιτέρω πρόοδος στο Κυπριακό και η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας.πηγη:http://www.cosmo.gr

Η λίστα ιστολογίων μου