Προβληματισμός από το "ορφανό" χτύπημα

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αρνούνται ανάμειξη στην έκρηξη βόμβας στα Κ. Πατήσια."Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει σκληρή απάντηση στους τρομοκράτες και στους κοινούς εγκληματίες", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος στο περιστικό με την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια και στην έξαρση της εγκληματικότητας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέπτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, σχολίασε: "Δεν πάει άλλο, έχουμε φτάσει στο απροχώρητο». Ο κ.Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανδρών που υπάρχει στην αστυνομία, σε κάθε περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας.

Στο μεταξύ, έντονος είναι ο προβληματισμός των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά την ανακοίνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς» που αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στην έκρηξη βόμβας στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βόμβα ήταν πανομοιότυπη με αυτή που απενεργοποιήθηκε πέρυσι έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ίδια και με αυτή που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του αστυνομικού τμήματος Νέας Πεντέλης, το 2009.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 12μμ άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα στα Κάτω Πατήσια αναλαμβάνει η οργάνωση «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας».

Ο άνδρας υποστήριξε ότι από εδώ και πέρα η οργάνωση θα χτυπά μόνο σε αγγλικούς και αμερικανικούς στόχους.

Η αστυνομία πάντως δεν αξιολογεί το τηλεφώνημα ως σοβαρό.
Καθεστώς επικουρικής προστασίας

Υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας έχει τεθεί η οικογένεια του 15χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ανακοίνωσε ότι στην οικογένεια χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας τους.

Εν τω μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται το 11χρονο κορίτσι το οποίο θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στα μάτια, πιθανόν την Τετάρτη.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε το πρωί το τραυματισμένο κοριτσάκι και έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Ήρθα και είδα ένα κοριτσάκι δέκα ετών, που κινδυνεύει να χάσει τα μάτια του, που έχασε τον αδερφό του 15 ετών, που ήταν και προστάτης του, από μία βόμβα που έβαλαν κάποιοι άθλιοι, που πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στο χάος. Η απάντησή μας πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή και πρέπει να προέρχεται από όλους. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να κάνουμε μια διαφορετική διαδήλωση, μια διαδήλωση με κεριά, λέγοντας: "Φτάνει πια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πιστεύει ότι μπορεί, στην Αθήνα του 2010, να σκοτώνει παιδιά", γιατί έτσι επιβεβαιώνεται μια παράλογη ψυχολογία."πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου