Β. Κορέα : Η έκρηξη έκοψε το πλοίο στη μέση

Σοφία Κατσαρέλη.Εξαιτίας της μυστηριώδους έκρηξης κόπηκε στη μέση το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ν. Κορέας, που βυθίστηκε την Παρασκευή (26/03), στην Κίτρινη Θάλασσα. Εντωμεταξύ, λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 46 αγνοούμενοι, καθώς έχουν ήδη περάσει τρεις ημέρες από τη βύθιση του πλοίου και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αρκετά χαμηλές.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, αλλά από νωρίς είχε αρχίσει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση της Β. Κορέας. Σύμφωνα με το BBC, τα υπόλοιπα ενδεχόμενα που θεωρούνται πιθανά είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από ατύχημα πάνω στο πλοίο, από νάρκη ή και από βράχια.
Πριν βυθιστεί το πλοίο, πραγματοποιήθηκε ρήψη προειδοποιητικής βολής εναντίον στόχου, που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν σμήνος πουλιών σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.
Από τους 104 ναυτικούς που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν 58 την ίδια ημέρα, ενώ 46 ακόμη αγνοούνται.
Το πλοίο, βάρους 1.200 τόνων, παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε κοντά στην ελεγχόμενη από τη Νότιο Κορέα νήσο Μπαενγκνιεόνγκ.
Τα μέρη του πλοίου έχουν ήδη βρεθεί στο βυθό, αλλά η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει στα μέλη των συνεργείων να φτάσουν στο σημείο.πηγη:http://www.cosmo.gr

Η λίστα ιστολογίων μου