Ανασφάλιστος εργάτης σε κώμα από εργατικό ατύχημα

Ένας 38χρονος αλλοδαπός, που κατάγεται από την Αλβανία, ο Σπάρτακος Πεούτα τα τελευταία 17 χρόνια ζει στην Κω. Δημιούργησε εκεί τη δική του οικογένεια και προσπαθούσε να επιβιώσει ως εργάτης σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση στο Μαστιχάρι.

Είχε όμως την ατυχία να πέσει από μια πέργκολα την ώρα που την επισκεύαζε κατά την διάρκεια της μαύρης δηλαδή ανασφάλιστης εργασίας. Αμέσως μετά την μοιραία μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Η σύζυγος του πήρε το 20 μηνών παιδί τους μαζί της για να ‘ναι δίπλα του και άφησε μόνο του το μεγαλύτερο παιδί τους στο σπίτι τους στην Κω.

Όταν η σύζυγος ζήτησε μια μικρή βοήθεια απ’ το αφεντικό, εισέπραξε μόνο την παγερή αδιαφορία του. Τι και αν ο άτυχος εργάτης εργαζόταν σε αυτόν επί 10 χρόνια ανασφάλιστος για ένα ξεροκόμματο.
Οι συνάδελφοι του δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί φοβούνται μην χάσουν τη δουλειά παρ’ όλα αυτά τον βοηθούν όπως μπορούν αλλά αυτό δεν αρκεί.

Για αυτό και ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. Κω κάνει έκκληση για βοήθεια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει μέρες που είναι ας καταθέσει ότι επιθυμεί στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.πηγηhttp://www.madata.gr:

Η λίστα ιστολογίων μου